Gündem

Leman dergiden enkaz altında kalan Kızılay karikatürü

27 Şubat 2023 08:49

Leman dergisi, Kızılay’ın AHBAP’a çadır satışını kapağına taşıdı. Söz konusu karikatürde enkazın üstündeki arama-kurtarma görevlilerinin “Enkazda başka kimse var mı?” sorusuna karşılık Kızılay enkaz altında resmedildi.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki "yetersizliğiyle" gündem olan Kızılay’ın, depremin üçüncü gününde AHBAP Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığını ortaya çıkarmıştı.  Ağırel'e açıklamalarda bulunan Kızılay yetkilileri, “afetzedelerin barınma ihtiyacının bir an önce çözülmesi” için bu alışverişin yapıldığını, “çadır üretiminin devamını sağlamak amacıyla da ham madde bedelinin kabul edildiğini” bildirmişti. AHBAP sosyal medya hesabından, söz konusu bilgileri doğrulayan bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, "Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik" ifadelerine yer verilmişti.

LeMan dergisi Twitter hesabından konu ile ilgili karikatür paylaştı. Paylaşımda, "İnsanlar çadır diye inlerken KIZILAY depremzedelere ücretsiz çadır dağıtmak yerine depremin üçüncü günü AHBAP’a 46 Milyon TL ye çadır satmış!" ifadeleri kullanıldı. Karikatürde, Kızılay da enkaz altında kalanlar arasında resmedildi.

TIKLAYIN - Kızılay Başkanı'ndan 'çadır' açıklaması: Ahbap ve Kızılay'ın iş birliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır

TIKLAYIN - Gazeteci Murat Ağırel: Kızılay, AHBAP’a çadır sattı

TIKLAYIN - Ahbap, Kızılay'dan çadır satın alındığını doğruladı: 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik