Gündem

Kurul, "Yetkileri dışında işe karıştı" dedi, güvenlik müdürü tarafından darp edilen kadına disiplin cezası verdi

09 Aralık 2019 15:41

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yurt yerleşkesinde güvenlik amiri tarafından dövülen kadın güvenliğe olay nedeniyle ihtar cezası verildiği ortaya çıktı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Yerleşkesi içerisinde yer alan Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Karadeniz Öğrenci Kız Yurdu’nda görev yapan 2 kadın güvenlik görevlisi, kapıyı geç açtıkları iddiasıyla güvenlik amiri M.K. tarafından şiddete maruz kalmıştı. Sözcü'de yer alan haberine göre, olaydan sonra amir M.K. başka bir yurtta görevlendirilirken, dayak yiyen kadın güvenlikçilerden birine ihtar cezası verildiği ortaya çıktı.

Olaydan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü Başkanlığı’na bağlı Sürekli İşçi Disiplin Kurulu, toplantı yaparak kadın güvenlikçilerin de savunmasını aldı. Kadınlar başına gelen olayı her ayrıntısı anlattı. Ancak, işlerinden kovulma korkusu yüzünden amirden şikâyetçi olmadı.

Kurul, aldığı savunmada dayak yiyen ve yerlerde sürüklenen bir kadın güvenlik görevlisine, “Yetkileri dışında işe karışması Belirli Süreli İş Sözleşmesinin Disiplin ceza cetvelinin 28. maddesi uyarınca ihtar ile tecziye edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

Amir başka bir yurda gönderildi, vali soruşturma açtı

Olayın ardından kadın güvenlikçilere hakaret ve darp eden M.K. başka yurtta görevlendirilirken, ortaya çıkan video görüntülerinden sonra Vali Osman Kaymak adli ve idari soruşturma başlatıldığını söylemişti.