Yaşam

Kuruçeşme Divan, tarihî yapıda 9 yıl 3 ay süren restorasyon sürecinden sonra yeniden açıldı

“1800’lerden başlayan muazzam bir hikâyeye sahip olan Divan Kuruçeşme’yi çevresindeki etkinlik merkezlerinden ayrıştıran en önemli özelliği, tarihî dokusu…”

28 Haziran 2022 17:41

T24 Yaşam

Boğaziçi’nin sembol yapılarından biri olan ve 2013 yılında kapanan Divan Kuruçeşme, uzun süren incelikli bir restorasyon sürecinin ardından tarihi yapıda yeniden hayat bularak davet ve etkinlik merkezi olarak faaliyete geçirildi.

Çok kültürlü, tarihsel bir dokunun ortasında yer alan Divan Kuruçeşme, 14. yüzyılda özel yalı olarak inşa edildikten sonra yıllar içerisinde üst düzey diplomatik ağırlamalar, galalar, düğün resepsiyonları, özel yemek ve organizasyonlar gibi hafızalarda iz bırakan çeşitli etkinliklerde misafirlerini ağırladı.

Divan Kuruçeşme’nin 9 yıl 3 ay sonra yeniden açılışı vesilesiyle, ilk gününden itibaren Divan tesislerinin kuruluşuna refakat eden Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Semahat Arsel ile Divan Grubu CEO’su Murat Tomruk ev sahipliğinde bir davet verildi.

Konuklarla sohbet eden Semahat Arsel, yapılan sunum sırasında “konuşmayı çok tercih etmediğini” belirterek, “Hayırlı olsun, nazar değmesin” dileğinde bulunmakla yetindi.

Murat Tomruk da, 2022 yılının Divan Grubu’nda koşma vakti olduğunu belirtti ve şunları söyledi:


Divan Grubu CEO’su Murat Tomruk ve Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Semahat Arsel

“Bu yıl içerisinde Divan Kuruçeşme, Divan Ankara ve Divan Brasserie Fuaye gibi pek çok yeni birimimizin açılışını gerçekleştirdik. Yatırımlarımız arasında adete göz bebeğimiz konumunda bulunan Divan Kuruçeşme 2013 yılının Ocak ayında kapandı. İnşaatını 2022 yılının Ocak ayında dokuz uzun yılın sonunda tamamladık. 1800’lerden başlayan muazzam bir hikâyeye sahip olan Divan Kuruçeşme’yi çevresindeki etkinlik merkezlerinden ayrıştıran en önemli özelliği, tarihî dokusu… Anıtlar Kurulu’nun gözetiminde tarihî dokuyu önce gün yüzüne çıkartarak sonra da ona yüzde 100 uyum sağlamak suretiyle koruyarak renovasyonumuzu tamamladık. Divan Kuruçeşme, düğünler, lansmanlar, defileler, sanatsal etkinlikler, ulusal ve uluslararası kongreler, şirket toplantıları gibi pek çok etkinlik için önemli bir merkez.”

660 metrekare boğaz manzaralı teras

Divan Kuruçeşme’de, 1100 metrekare sütunsuz, yekpare ve kendi içerisinde ses geçirmez seperatörlerle üçe bölünebilir, gün ışığı ve boğaz manzaralı bir balo salonu bulunuyor. Bu salon, cam koruma zeminlerin altında korunan 19. yüzyıldan kalma hamam kalıntıları üzerinde yürüyerek gezilebiliyor. Salonun önünde 660 metrekare boğaz manzaralı bir teras mevcut. İkinci ve üçüncü katlarda da teraslar yer alıyor. Bunun yanı sıra 770 metrekare ana giriş fuaye ve yine ana girişte 200 kişilik ikiye bölünebilen bir toplantı salonu ve misafirlere tarihin içinde konaklama imkânı sağlayabilen çok özel üç odada da Divan Kuruçeşme bünyesinde hizmet veriyor.

Divan Kuruçeşme, misafirlerini bekliyor

Boğaz manzarasına Divan şefleri tarafından hazırlanan menüleri, canlı müzik performansları, tasarlanmış davet konseptleri ile Divan Kuruçeşme; özel davetlerden iş toplantılarına, moda show’larından marka lansmanlarına, kongrelerden tiyatro ve konserlere kadar çok çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapma esnekliği sunuyor.

Divan Grubu CEO’su Murat Tomruk; yapılan yatırımın maliyeti ve süresi dikkate alındığında “ticari bir yatırım”ın söz konusu olmadığının görüleceğini; tarihi ve kültürel bir varlığın yıllar süren özenle korunduğunun altını çizdi.