Kültür-Sanat

Kültürhane beşinci yılını kutluyor

21 Ekim 2022 17:12

Pozcu Dikenliyol tarafından 2017 yılında kurulan Kültürhane 5. Yaşını “5 Yıl Önce 10 Yıl Sonra” etkinlikleri ile kutluyor. “Hafıza ve Hayal Buluşması” 22 Ekim Cumartesi günü yapılacak.

Beşinci yılı vesilesiyle kendisi için yapılan bir dayanışma sergisine ev sahipliği yapan Kültürhane'de yapılacak Nida Karaytuğ Mert ve Veli Mert’in küratörlüğünü yapacağı sergide Mersin’de yaşayan sanatçılar Ahmet Yeşil, Veli Mert, Aynur Sakuçoğlu, Melip Apa, Taner Tunga, Hatice Karadağ, Lorin Nakkaş, Derya Gözükızıl, İdris Eşkil, Hasan Basri İnan, İbrahim Tokaslan, Dönay Öniş, Zeynep Güray Can, Onur Çetin, Bengisu Muazzez Kurtuluş’un eserleri yer alıyor. Sergi 22 Kasım 2022 tarihine kadar açık kalacak.

Ayrıca Kültürhane’nin kurulduğu ilk günlerde dikilen ve yıllar içinde büyüyen zeytin ağacının ilk mahsulleri de minik kavanozlarında Kültürhane’nin destekçileri ile buluşacak.

Kültürhane hakkında

Kültürhane, 2017 yılında Pozcu Dikenliyol’da kuruldu. Pek çok etkinliğin yapıldığı, yiyecek içecek satışının olduğu Kafe bölümü ve terası açılışından bu yana düzenlenen kültür, sanat ve bilim etkinlikleri ile Mersin’in kültür hayatına katkı yapmaya çalışıyor. Kafenin yanı sıra 10 binden fazla kitabın bulunduğu Mehmet Fatih Traş Kütüphanesi öğrencilere ve serbest çalışanlara basit bir üyelik sistemiyle çalışma olanağı sunuyor.