Gündem

Kulis: Kılıçdaroğlu milletvekillerini “yakın markaja” alacak

25 Temmuz 2023 09:37

CHP'de seçim sonrasında “değişim” tartışmaları sürerken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yapmayı planladığı toplantılarla parti içinde, “lider benim” mesajının altını çizeceği öne sürüldü. 

Kılıçdaroğlu'nun bu kararı almasında, “değişim” grubunun yaptığı toplantılar olduğu ve bu toplantılarda parti içinde yapılması planlanan hamlelere karşı yeni bir strateji geliştirdiği değerlendiriliyor.

Sözcü'den Aytunç Erkin'in aktardığı kulise göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun milletvekilleriyle yaptığı görüşmelere karşı bugün de Kılıçdaroğlu'nun mesajlar vereceği belirtildi.

CHP liderinin, bugün grup toplantısından sonra akşam saatlerinde Ankara'da bir otelde milletvekilleriyle yemekli bir toplantıda bir araya geleceği ifade edildi.

Kılıçdaroğlu'nun son süreçte yaşanan “dağınık” görüntüyü, “birlik beraberlik” havasına çevirmeye çağırdığı konuşulanlar arasında. Sonraki günlerde de ilk kez CHP'den vekil olan isimlerle partide 12'şerli gruplar halinde toplantılar yapacağı belirtilen Kılıçdaroğlu'nun delege seçimlerini de yakından takip ettiği de kaydediliyor.