Seçim 2024

Kulis: Adaylığın perde arkası; DEM Parti yöneticisinden dikkat çeken İmamoğlu yorumu

"DEM'in CHP tabanından oy kapma amacında olmadığı net"

13 Şubat 2024 08:47

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yerel seçimde İstanbul için resmi adayını Meral Danış Beştaş olarak açıkladı. Sözcü yazarı Aytunç Erkin, ismini açıklamadığı DEM Parti yöneticisinin "Biz aday tercihlerimizle İmamoğlu’na alan bıraktık." dediğini kaydetti. 

Sözcü yazarı Erkin'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

Kulislerde yanıt aradığım bir soru da şu: Peki, DEM’in Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni tercihleri; AKP ve CHP için ne anlama geliyor?

Sorunun yanıtını şu tespitlerde buldum:

“DEM Parti İstanbul’da 2019’da olduğu gibi bağrına taş basma motivasyonu ile hareket etmeyecek. Temel bakış açısı AKP iktidarının geriletilmesi olsa da İmamoğlu’nun kazanması, Kurum’un kaybetmesi için özellikle aktif bir tutum takınmayacak.

“Celal Fırat ve Ali Kenanoğlu isimlerinin gündeme gelmesine rağmen Murat Çepni’nin yerine eş başkan adayı olarak Alevi bir adayın tercih edilmemesini de not edelim. DEM’in CHP içindeki Kılıçdaroğlu ve Alevi tartışmasına kanca atmak istemediği, CHP tabanından oy kapma amacında olmadığı net. Hatta HDP seçmeninin 2’nci ve 3’üncü halkasında, İmamoğlu’na sırtını tamamen dönmemiş yüz binlerce seçmen olduğunu vurgulayalım.”

Peki, bu seçmen kitlesi İmamoğlu’na doğru gelir mi?

Bir yöneticinin bu soruya verdiği yanıtı not edelim:

“Bu, bize değil, İmamoğlu’na bağlı. Biz aday tercihlerimizle İmamoğlu’na alan bıraktık. O alanda ne yapacağı İmamoğlu’na bağlı.”

“Bu, bize değil, İmamoğlu’na bağlı. Biz aday tercihlerimizle İmamoğlu’na alan bıraktık. O alanda ne yapacağı İmamoğlu’na bağlı.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

TIKLAYIN - DEM Parti'nin İstanbul adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu