Gündem

Küçükçekmece saldırısından suça sürüklenen üç çocuk tutuklandı: Hedefin Aziz Yeniay olduğu belirlendi

Saldırının bir suç örgütünün Yeniay'a karşı bir suikast girişimi olarak gerçekleştirdiği öğrenildi

14 Şubat 2024 22:30

Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneği ziyareti sırasında düzenlenen ve 1 kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırının ardından suça sürüklenen 3 çocuk şüpheli tutuklandı.

AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'nde bir dernekte gerçekleştirdiği "Mardinliler Buluşması" programı sırasında yapılan silahlı saldırıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Saldırıda bir terör bağlantısının olmadığı, birçok adli olaya karışmış bir suç örgütünün Yeniay'a karşı bir suikast girişimi olarak gerçekleştirildiği öğrenildi.

TIKLAYIN - AKP'li Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasında silahlı saldırı: 1 ağır yaralı 

Yeniay'a suikast girişimi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan edinilen bilgiye göre, saldırıda bir terör bağlantısının olmadığı ancak olayı birçok adli olaya karışmış bir suç örgütünün Yeniay'a karşı bir suikast girişimi olarak gerçekleştirdiği öğrenildi.

Saldırganların olay günü, Yeniay'ın çıkış saatini beklediği ancak Yeniay'dan önce çıkan polislerin uzun namlulu silahlarla hedef alındığı belirlendi. Şüphelilerin saldırıyı Yeniay'a yönelik değil bir husumetlilerine yönelik gerçekleştirdikleri iddia ettikleri ancak husumetli oldukları kişinin olay yerinden 1 saat önce ayrıldığı ve o sırada sokakta bulunmadığı tespit edildi.

Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında, düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 4'ü yaşı küçük, 1'i kadın toplam 26 kişi adliyeye sevk edildi.

Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneği ziyareti sırasında düzenlenen ve 1 kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırının ardından suça sürüklenen 3 çocuk şüpheli tutuklandı. (DHA)