Politika

Kübra Par: Yeni gündem yedek aday formülü

19 Aralık 2022 10:43

HaberTürk yazarı Kübra Par, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi durumunda, "yedek aday" formülünün gündemde olduğunu yazdı. 

İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret gerekçesiyle aldığı hapis cezasının kesinleşmesi olasılığına değinen Par, yazısında şunları kaydetti:

"İmamoğlu, aday gösterilir mi, CHP ve 6’lı masadaki denge savaşları neye evrilir hakikaten öngörmek zor. Fakat 'İmamoğlu aday gösterildikten sonra ceza alırsa muhalefet adaysız kalır' riskine karşı halk arasında yaygın bir biçimde konuşulan bir çözüm var.

Özeti şu: İmamoğlu’nun yanında muhalefet bir de yedek aday göstermeli. Eğer İmamoğlu ceza alırsa o kişi muhalefetin ortak adayı olarak devreye girmeli. Ve o yedek aday en baştan 'İmamoğlu’nun başına bir şey gelmezse ben seçimden bir gün önce adaylıktan çekileceğim' diye söz vermeli. Böylelikle adaysız kalma riski bertaraf edilmiş olur.
...
Seçim sathı mahallinde rakibini hukuk yoluyla diskalifiye etmeye çalışan bir siyasi iradenin kazanma şansı yoktur. Türkiye demokrasisi bu olgunluk düzeyindedir."

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Ekrem İmamoğlu'na 'siyasi yasak' süreci nasıl işleyecek, İstanbul Belediyesi'ni kim yönetecek; 10 soruda İmamoğlu dosyası