Gündem

Kübra Par: Destici, Kılıçdaroğlu ziyaretiyle ittifak ortaklarına "Kıymetimi bilin yoksa yanınızda kalmayabilirim" mesajı vermiş oldu

21 Şubat 2021 11:57

HaberTürk yazarı Kübra Par, Cumhur İttifakı’na destek veren Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici’nin ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretini değerlendirdi.

Destici’nin bu ziyaretinin AKP ve MHP cephesinde iyi yankılanmayacağını hesaba katmamış olamayacağını ifade eden Par, “O halde neden şimdi böyle bir hamle yaptı ve yeni Anayasa gerekçesiyle önce İYİ Parti’yi, ardından CHP’yi ziyaret etti?” sorusunu gündeme getirdi. Par bu soruya, “Yanıtı yüzde 50+1 denkleminde gizli… Yeni sistem küçük partilere kilit aktör olma şansı tanıyor” diye yanıt verdi.

“Nasıl ki Cumhurbaşkanı’nın Oğuzhan Asiltürk’e yaptığı ziyaret Saadet Partisi’nin konumunu güçlendirdiyse Destici’nin Millet İttifakı ziyareti de BBP’nin özgül ağırlığını artırdı” diyen Par, “Şimdilik Cumhur İttifakı’ndan ayrılmayacak belki ama ittifak ortaklarına ‘Kıymetimi bilin yoksa yanınızda kalmayabilirim’ mesajı vermiş oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın