Dünya

Kremlin Sözcüsü Peskov: Saldırılar, Kırım Köprüsü’ne yapılan terör saldırısına misilleme

18 Temmuz 2023 17:25

Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekildikten sonra Ukrayna limanlarını vurduğu bildirildi. Kremlin Sözcüsü Peskov, saldırıların Kırım Köprüsü’ne yapılan terör saldırısına misilleme olduğunu belirtti.

Ukrayna’nın güney operasyonel askeri komutanlığı açıklama yaptı. Açıklamada, Kalibr füzesi ve 36 insansız hava aracından 31’inin düşürüldüğü bildirildi. Rusya'nın saldırısında, Odesa’da birkaç eve ve liman altyapısı ile Mykolaiv limanına zarar verildliği, Mykolaiv'daki limanda yangın çıktığı kaydedildi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise dün gece Ukrayna’nın Odessa kentindeki liman altyapısı tesislerine hassas silahlarla yapılan saldırıların Kırım Köprüsü’ne yapılan terör saldırısına misilleme olduğunu belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Odessa’da Ukrayna’nın mürettebatsız saldırı teknelerini imal ettiği gemi onarım tesisine misilleme saldırısı düzenlediklerini bildirmişti. Saldırıda, Nikolayev ve Odessa kentlerinin yakınlarında bulunan ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin askeri araçlarına yakıt ikmali için kullanılan yakıt tesisleri de vurulmuştu.

TIKLAYIN | Rusya'nın Tahıl Anlaşması'na katılımını durdurmasının ardından Batı başkentleri hareketli: Moskova'sız bir çözüm mümkün mü?

Peskov, gazetecilere Ukrayna’nın "Rusya olmadan tahıl koridorunu sürdürme girişimi" hususunda yaptığı açıklamada ise insansız deniz araçlarının saldırısının ardından Kırım köprüsünün güvenliğini artırma ve misilleme hazırlığının devam ettiğini vurgulamış, dün Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın durdurulduğunu belirterek, ilgili şartlar uygulandığında Rusya'nın anlaşmaya geri döneceğini bildirmişti.