Gündem

Kremlin: Rus-Türk ortak projelerinin uygulanmasında ivmenin korunacağını umuyoruz

29 Mayıs 2023 13:54

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya ile Türkiye arasındaki ortak projelerin uygulanmasında "yüksek" bir ivmenin olduğunu belirterek, "Elbette bu ivmenin korunacağını umuyoruz" dedi.

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesiyle ilgili açıklama yaptı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Erdoğan'ın göreve başlaması dolayısıyla düzenlenecek yemin törenine katılma ihtimalini değerlendiren Peskov, "Bekleyeceğiz henüz bir davetiye gelmedi" ifadesini kullandı.

Putin'in, Erdoğan ile yakın zamanda telefonda görüşme ihtimalinin olduğunu aktaran Peskov, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilere değindi.

Peskov, "Ortak Rus-Türk projelerinin uygulanmasında oldukça yüksek ivme var. Elbette bu ivmenin korunacağını umuyoruz. Çünkü bu alandaki hedefler gerçekten iddialıdır" diye konuştu. (AA)

TIKLAYIN - Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçildi

TIKLAYIN | Erdoğan, bu akşam ABD Başkanı Biden'la telefonda görüşecek

TIKLAYIN - İl il cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları için tıklayın

TIKLAYIN - Erdoğan, balkon konuşmasında "Seçim çekişmelerini kenara bırakalım" dedi, Millet İttifakı'na "kiralık vekiller" sözleriyle yüklendi!

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci ve ikinci turunda il il oy oranları nasıl değişti?

TIKLAYIN - Erdoğan'ın seçim vaatleri nelerdi?

TIKLAYIN - Meclis’te genel başkanlar yerine grup başkanları olacak: CHP ilk kez Meclis’te "grup başkanlığı" ile yönetilecek

TIKLAYIN - Türkiye siyasi tarihine şimdiden geçen son 22 yılına damga vuran isim: Recep Tayyip Erdoğan

TIKLAYIN - Erdoğan kazandı, gözler yeni kabinede: Hangi isimler konuşuluyor, Mehmet Şimşek ekonominin direksiyonuna oturacak mı?

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'nda kalacak mı?

TIKLAYIN - Kemal Kılıçdaroğlu'dan seçim sonrası ilk açıklama: Mücadeleye devam edeceğim

TIKLAYIN - Akşener: Bize düşen milletimizin mesajını doğru anlayıp gereğini yapmak; Erdoğan'ı tebrik ediyorum, umarım kazanmışlık hırsı gözünü yeniden kör etmez!