Dünya Basınında Bugün

Kral Charles kanser oldu; ABD bir kez daha Husileri vurdu; 6 Şubat depremleri unutulmadı | Dünya Basınında Bugün

06 Şubat 2024 09:30

T24 Dış Haberler

Kral Charles'ın kanser olduğu dün gece Buckingham Sarayı tarafından yapılan bir açıklamayla duyuruldu. Sosyal medya platformları tarafından kullanılan algoritmalar, gençlerin ekranlarından yayılan ve okul oyun alanlarında normalleştirilen aşırı kadın düşmanı içeriği pekiştiriyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken; Mısır, Katar, İsrail ve Batı Şeria'da da temaslarda bulunacağı gezisinin ilk durağında Riyad'da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi. Al Arabiya, Türkiye'de ve Suriye'de on binlerce kişinin ölümüne neden olan 6 Şubat depremlerini birinci yıl dönümünde hatırlattı. ABD Merkez Komutanlığı, ABD güçlerinin Yemen'de Husilere ait iki deniz insansız hava aracına karşı bir saldırı düzenlediğini ve bunların ticari gemilere ve donanma gemilerine karşı kullanılabileceğini açıkladı. Rusya Merkez Seçim Komisyonu'nun (MSK) barış yanlısı başkan adayı Boris Nadezhdin tarafından toplanan destek imzalarının yüzde 15'inden fazlasında kusur bulduğu açıklandı. 

6 Şubat 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Times | Kral Charles kanser oldu

Kral Charles'ın kanser olduğu dün gece Buckingham Sarayı tarafından yapılan bir açıklamayla duyuruldu. 

Buckingham'dan yapılan açıklamada, "Kral'ın kısa bir süre önce iyi huylu prostat büyümesi nedeniyle hastanede geçirdiği prosedür sırasında, ayrı bir endişe konusu kaydedildi. Daha sonra yapılan teşhis testlerinde bir kanser türü tespit edilmiştir" denildi. 

Noel'den sonra semptomlar yaşayan Kral'ın prostat büyümesi nedeniyle tedavi görmesi endişeleri arttırmıştı.


The Guardian | Sosyal medya kadın düşmanlığını körüklüyor

Bir rapora göre, sosyal medya platformları tarafından kullanılan algoritmalar, gençlerin ekranlarından yayılan ve okul oyun alanlarında normalleştirilen aşırı kadın düşmanı içeriği pekiştiriyor.

Araştırmacılar, Tiktok tarafından önerilen kadın düşmanı içerik seviyesinde beş günlük bir süre içinde dört kat artış tespit ettiklerini, algoritmanın genellikle kadınlara yönelik öfke ve suçlamaya odaklanan daha aşırı videolar sunduğunu söyledi.


The New York Times | ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ateşkes için Suudi Veliaht Prensi ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze Şeridi'ndeki savaşı durduracak ve oradaki rehineleri serbest bırakacak bir anlaşma için Orta Doğu'da diplomatik bir girişim başlattı.

Blinken Mısır, Katar, İsrail ve Batı Şeria'da da temaslarda bulunacağı gezisinin ilk durağında Riyad'da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.


Al Arabiya | Türkiye-Suriye depremlerinin üzerinden bir yıl geçti: Ölümcül felaket kurbanların peşini bırakmıyor

Al Arabiya, "6 Şubat 2023'te meydana gelen ve Suriye'de yaklaşık 6 bin, Türkiye'de ise on binlerce kişinin ölümüne yol açan, iki Orta Doğu ülkesinde sayısız mağdurun hayatını parçalayan 7,8 büyüklüğündeki depremin üzerinden 12 ay geçti" ifadeleriyle yıkıcı 6 Şubat depremlerini hatırlattı. 


Bloomberg | ABD Merkez Komutanlığı, patlayıcı yüklü iki Husi dronuna saldırı düzenledi

ABD Merkez Komutanlığı, Pazartesi gecesi yaptığı açıklamada, ABD güçlerinin Yemen'de Husilere ait iki deniz insansız hava aracına karşı bir saldırı düzenlediğini ve bunların ticari gemilere ve donanma gemilerine karşı kullanılabileceğini açıkladı. 

ABD'li yetkililer, Husilerin Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki deniz taşımacılığını sekteye uğratma kampanyalarının bir parçası olarak patlayıcı yüklü drone botları gönderdiklerini söyledi.


The Moscow Times | Rus Seçim Kurumu, barış yanlısı Nadezhdin'in imzalarının yüzde 15'inde kusur bulduğunu açıkladı 

Rusya Merkez Seçim Komisyonu'nun (MSK) barış yanlısı başkan adayı Boris Nadezhdin tarafından toplanan destek imzalarının yüzde 15'inden fazlasında kusur bulduğu açıklandı. 

Mart ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde barış yanlılarının önde gelen sesi olarak ortaya çıkan Nadezhdin, geçtiğimiz hafta 105 bin imzayı incelenmek üzere MSK'ya sunmuştu.