Gündem

Korkusuz yazarı: Pankart toplatacağınıza İsrail’e mal göndermeyin

28 Şubat 2024 09:49

Korkusuz yazarı Can Ataklı, iktidarın Gazze tepkisinin demeçler üzerinde kaldığını söylediği bugünkü yazısında “İsrail’e yönelik en küçük bir yaptırım bile uygulanmadı. Ama en önemlisi ticaret aynı hızıyla devam etti ve ediyor da” dedi.

Ataklı bugün "Pankart toplatacağınıza İsrail’e mal göndermeyin" başlıklı bir yazı kaleme aldı. “Her gün en az 7 gemi Türkiye’den hareket edip İsrail limanlarına mal taşıyor” diyen Ataklı, Erdoğan’ın konuştuğu mitinge toplatılan “İsrail ile ticaret utancını sonlandırın” pankartını hatırlatarak şunları kaydetti:

“AKP iktidarı Gazze krizinin ilk gününden beri İsrail’e mal ve hizmet ihracatı yaparken bu süre içinde Filistin’e yapılan yardımlar ise devede kulak kalıyor. Erdoğan Gazze’ye 800 ton yardım malzemesi gittiğini açıklamıştı. Oysa sadece İsrail’e giden gemiler ortalama 4 bin 500 ton gıda maddesi ve diğer ürünleri taşıyabiliyor. Görüldüğü gibi Gazze’ye gönderilen yardımlar yapılan ihracatın yanında küçücük kalıyor. Tabii iktidar buna da bir bahane buluyor. Diyorlar ki ‘İsrail Gazze’ye giden yardımlara engel oluyor. Yardımların tek giriş yeri Mısır’daki Refah kapısı. Zaten Mısır’la Filistin halkına yardım gönderebilmek için yeniden yakınlık sağlandı.’ Ama bu da gerçek değil, çünkü Erdoğan’ın Mısır’a gidip Sisi ile kucaklaşmasından bu yana Refah kapısına bir konteyner yardım bile ulaşmadı. Bu ayıp bize yeter: İsrail Tarım bakanlığının resmi verilerine göre bu ülkeye en çok yaş sebze ve meyve ihracatı Türkiye’den yapılıyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.