Gündem

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait barınakta bir köpeğin kürekle öldürülmesinde iki sanığın tahliyesine itiraz, yine reddedildi

16 Ocak 2023 13:31

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeği kürekle vurarak öldüren sağlık teknisyeni Murat Bacak (27) ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak'ın (28) tahliyesine Meram Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce yapılan itiraz reddedildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2 Ocak'ta tahliyelere yaptığı itiraz da kabul edilmemişti. 

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, Bacak'ın köpeği kürekle vurarak öldürdüğü ve Çakmak'ın hayvanı sürükleyerek götürdüğü anlara ait görüntüler, 24 Kasım'da sosyal medyada paylaşılmıştı. 16 Kasım'da yaşandığı belirtilen olayın görüntüleri, tepkilere neden olmuştu. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bacak ve Çakmak, sevk edildiği adliyede, "ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan çıkarıldığı hâkimlikçe tutuklanmıştı.

Başsavcılığın hazırladığı iddianameyle, 6'şar yıla kadar hapisleri istenen Bacak ve Çakmak, 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2 Ocak'ta görülen duruşmada tahliye edildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, tahliyelerin ardından karara itiraz etti. Nöbetçi üst mahkeme olan 3. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın itirazını reddetti. Bu süreçte Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de iki sanığın tahliye edilmesi kararına itiraz etti. Bu kez de nöbetçi olan 4. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı reddetti. (DHA)