Advertorial

Kolay & Avantajlı Ödeme Almanızı Sağlayan Sanal POS Hakkında Bilmeniz Gerekenler

28 Ağustos 2023 10:44

İlandır

 

Teknolojik imkanların her geçen gün hız kazanması, sayısız sektör için bir avantaja dönüştü. Finans hizmetlerinde çığır açan bu yenilikler, her çalışma alanına fayda sağlayan yeni buluşları da beraberinde getirdi. Sanal POS hizmetleri de bu eşsiz hizmetlerden biri olarak karşımıza çıkıyor! 

Şirketlerin, tahsilat döngüsünü oluşturma ve ödeme alımında fark yaratma ihtiyacına aynı anda fırsatlarla yanıt veren hizmetlerin başında sanal POS yer alıyor. Yazımızı inceleyerek hizmete ait tüm detayları öğrenebilir, merak ettiğiniz soruların cevabını bulabilir ve sanal POS hizmetine ait kritik başlıkları değerlendirebilirsiniz! 

Sanal POS Nedir?

Sanal POS nedir sorusuna yanıt arayan ticaret erbaplarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Çünkü tahsilat döngüsünü iyileştirmenin en iyi alternatifi sanal POS hizmetinde yer alıyor. 

Sanal POS; online yazılım hizmeti aracılığıyla, banka ya da kart bilgilerini kullanarak ödeme almayı sağlayan hizmettir. Bu yazılım sayesinde online pazaryeri, resmi satış sitesi veya dijital uygulamalarda ödeme alma işlemi saniyeler içinde gerçekleşir. Böylece alıcıların alışveriş deneyimi pratik hale gelir ve şirketlerin tahsilat döngüleri kolaylaşır.  

Sanal POS ile Daha Fazla Ödeme Alın 

Sanal POS kullanan firmaların online satış sırasında rekabet avantajı bulunur. Çünkü benzeri satış ortamlarını deneyimleyen potansiyel alıcılar, aktarmalı ödeme sistemlerine mesafelidir. EFT, havale gibi aktarmalı ödeme sistemleri, zaman ya da teknik aksamalar nedeniyle çok tercih edilmez. 

Özellikle sanal POS hizmetinin ortaya çıkışıyla birlikte bu sistemlere karşı rağbet daha da azalmıştır. Çünkü sanal POS ile hem hızlı hem de güvenilir ödeme almak mümkündür. Satış hacminde de artış sağlayabileceğiniz sanal POS hizmeti sayesinde siz de daha fazla ödeme alabilirsiniz.

Sanal POS’un Ödeme Alımındaki Avantajları 

Sanal POS yazılımını edinen şirketlerin online satış sürecinde elde ettiği pek çok avantaj bulunur. Bu avantajlar sayesinde rekabet ortamında prestij edinmek kolaylaşır. 

Şirketlerin sanal POS kullanımıyla elde edeceği avantajlar şu şekilde sıralanabilir: 

  • Ödeme alımında hızlı ve güvenli ortam sağlanır. 
  • Tahsilat döngüsü ve takip işlemleri kolaylaşır. 
  • Rekabet ortamında alıcılar için aktarmalı sistemlere alternatif sunulur. 
  • Online satış ve dijital uygulama satışı için fırsat avantajı sağlanır. 
  • Muhasebeleştirme süreçleri hızlanır ve entegre işlevselliği edinilir. 
  • Ödeme işlemleri birkaç dakikada gerçekleşir.
  • Dijital ortamda güvenilir alışveriş hizmeti sunulur. 

Alıcılar için onlarca alternatif bulunurken, sanal POS hizmetine sahip firmalar rakipleri karşısında avantaj sahibidir. Çünkü potansiyel alıcılar, sanal alışveriş sürecinde sanal POS hizmeti sunan şirketleri tercih eder. Dolayısıyla anında ödeme almanın ve güvenli ödeme ortamının avantajı sanal POS ile mümkün hale gelir. 

Sanal POS’u İşinize Entegre Edin 

Muhasebe kaydı ve takibi her şirket yönetimi için kritik konulardan biridir. Bu nedenle entegrasyon özellikli finans hizmetlerinden yararlanmak büyük fırsatları da beraberinde getirir. Çünkü muhasebeleştirme sürecinde ek iş gücü ve zaman gerekir. Ancak entegre özellikli sanal POS hizmeti sayesinde bu sürecin pratikleşmesi sağlanır. Site satışlarında gerçekleşen tüm işlemlerin arşiv ve belge kaydı, entegre özellikler sayesinde muhasebe sistemlerine aktarılır.  

Sanal POS hizmetinde entegre özelliğini kullanan firmaların muhasebe kayıt ve takip süreçleri verimli şekilde planlanır. Ayrı ayrı kayıt tutma ve muhasebeleştirmeye dair iş yükü ortadan kalkar ve otomatik kayıt sistemine geçilebilir. 

Sanal POS hizmetinden faydalanırken, hizmet sağlayıcının alan uzmanlığı ve sunduğu hizmet içerikleri oldukça kritiktir. Ülkemizde sanal POS hizmet sunan markalar arasında öncü olan Ozan Business ile çalışarak tahsilat süreçlerinizi iyileştirebilir, müşterilerinize hızlı ve güvenilir ödeme alternatifleri sunabilirsiniz.