Gündem

KKTC deprem bölgesindeki yakınlarına ulaşmak isteyenleri Türkiye'ye ücretsiz gönderecek

KKTC Başbakanlık Müsteşarı deprem bölgesindeki yakınlarına ulaşmak isteyenleri Türkiye'ye ücretsiz göndereceğini duyurdu.

06 Şubat 2023 19:25

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sebebiyle yakınlarına ulaşmak isteyenlerin Türkiye'ye gemilerle "ücretsiz" gönderileceğini bildirdi.

Müsteşar Cahitoğlu, KKTC Başbakanlık Acil Durum Yönetim Komitesi toplantısının ardından açıklama yaptı. Cahitoğlu, Türkiye'deki depremler sonrası KKTC'de yaşayan ve yakınlarına ulaşmak isteyenler için Girne ve Gazimağusa limanlarından bu akşam dört geminin hareket edeceğini ve gemilerin Türkiye'ye gitmek isteyenleri KKTC'den Taşucu ve Mersin limanlarına ulaştıracağını duyurdu.

Deprem bölgesinde yakınları olan ailelerin Türkiye'ye gitmek için bahsedilen limanlara giderek bu hizmetten ücretsiz yararlanabileceklerini kaydeden Cahitoğlu, "Türkiye’de gerçekleşen deprem felaketinde Türkiye’de yaşayan yakınlarına ulaşmak isteyen vatandaşlarımıza özel, bu akşam saat 22.00’de Gazimağusa Limanı’ndan Toros, Beşparmak ve Viya Famagusta isimli 3 gemi, Girne Limanı’ndan ise saat 22.00’de Viya Marina isimli 1 gemi hareket ederek ücretsiz olarak taşımacılık hizmeti verecektir" diye konuştu.(AA)