Dünya

Kızıldeniz krizi: ABD ve Britanya'nın Yemenli Husilere yaptığı saldırıda 11 kişinin öldüğü belirtildi

12 Mart 2024 12:04

T24 Dış Haberler

Yemen'in uluslararası olarak tanınan hükümeti, ABD ve Britanya'nın düzenlediği hava saldırılarının batı Yemen'de liman kentlerini ve kasabaları vurduğunu; en az 11 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 

ABD Merkezi Komutası (CENTCOM), pazartesi günü Husi kontrolündeki bölgelerde 6 hava saldırısı düzenlediğini ve bir insansız denizaltı ile 18 anti-gemi füzesini yok ettiğini bildirdi. 

"Bu silahlar bölgedeki ticari gemilere ve ABD donanması gemilerine tehdit oluşturuyordu" denilen açıklamada saldırıların "seyir özgürlüğünü korumak ve uluslararası suları güvenli hale getirmek için yapıldığı" ifade edildi. 

Husi ordusu sözcüsü Yahya Sarea salı günü yaptığı açıklamada grubun Ramazan ayı sırasında Filistinlilerle dayanışma göstermek için saldırılarını artıracağını söyledi. 

Sarea ayrıca açıklamasında ABD gemisi Pinocchio'yu hedef aldıklarını söyledi. CENTCOM ise füzelerin gemiye isabet etmediğini; kimsenin de yaralanmadığını belirtti. 

Yemen'in uluslararası olarak tanınan hükümeti, Reuters'a yaptığı açıklamalarda pazartesi günkü saldırılarda 11 kişinin öldüğünü ve 14 kişinin yaralandığını ifade etti.