Gündem

Kızılay Edremit Şube Başkanı'ndan eğlence mekânında çekilmiş görüntülerine ilişkin açıklama: Ne oynadık, ne zıpladık, sadece yemek yedik

28 Şubat 2023 08:32

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 44 bini aşkın insan hayatını kaybederken, Kızılay Edremit Şube Başkanı Himmet Bora ve yönetim kurulu üyesi Cevdet İnalkaç’ın 25 Şubat’ta bir eğlence mekanındaki görüntüleri tepki çekti. Mekândan yapılan açıklamada, söz konusu eğlencenin, geliri depremzedelere bağışlanmak için düzenlendiği, Kızılay yöneticilerinin de kendilerine yardımcı olup, misafir olarak destekte bulundukları belirtildi. Bora, “Bir davet geldi. İcabet ettik. Ne oynadık ne zıpladık. Sadece yemek yedik” dedi.

Kızılay’ın yardım kuruluşları ve deprem bölgesinde yardım faaliyetinde bulunmak isteyen şirketlere parayla çadır ve gıda satmasıyla ilgili tartışma sürerken, Kızılay Edremit Şube Başkanı Bora ve Yönetim Kurulu Üyesi İnalkaç’ın bir eğlence mekanında ocak başında ve sanatçı eşliğinde çekilmiş görüntüleri tepkilere yol açtı.

Mekândan açıklama: Geliri depremzedeler için bağışlandı; Cevdet İnalkaç ve Himmet Bora yanımızda olup katkıda bulunmuştur

Söz konusu geceyi düzenleyen mekândan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“İşletmemizde 25 Şubat cumartesi düzenlenen geceden kazanılan gelir; depremzedeler bir miktar yardımcı olmak için yapılmıştır ve gerekli yardım kuruluşlarına bağışlanmıştır. Böyle bir hassas dönemde olduğumuz için işletmemiz böyle bir amacı olan bir etkinliği reklam etmeme kararı almıştır. Böyle bir etkinlikte bize yardımcı olan 'Cevdet inalkaç' ve misafiri olarak yanımızda olup, desteklerini esirgemeyen genel başkanımız 'Himmet Bora' katkıda bulunmuştur. Kendilerine yapılan iftira, hakaret suçlamaları yalanlıyoruz. Bütün şeffaflığıyla aktarıyoruz ve ilerleyen günlerde bağış makbuzumuzu kamuoyuna sunacağız.” 

Bora: Ne oynadık, ne zıpladık, sadece yemek yedik

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Himmet Bora da söz konusu görüntüyle ilgili, “Bir davet geldi. İcabet ettik. Ne oynadık, ne zıpladık. Sadece yemek yedik” dedi.