Kırıkkale Üniversitesi’nde “Prof. Dr. Beşir Atalay Kampüsü” yerleşkenin ismi değiştirildi. Üniversite senatosu tarafından alınan kararla kampüsün adı “Kırıkkale Üniversitesi Şehitler Kampüsü” olarak güncellendi. Kararda herhangi bir gerekçe belirtilmedi.
Üniversitenin kurucu rektörlüğünü üstlenen ve uzun yıllar AKP hükümetlerinde bakanlık ile başbakan yardımcılığı görevlerinde bulunan Prof. Dr. Beşir Atalay’ın isminin, hiçbir gerekçe belirtilmeden kampüsten kaldırılması kamuoyunda dikkat çekti.
Karar'da yer alan habere göre, Beşir Atalay’ın ismi 2017 yılında üniversitenin kampüsüne verilmişti. Atalay, Kırıkkale doğumlu olup, hem akademik hem siyasi kariyerinde Kırıkkale Üniversitesi’nin gelişimine katkı sunmuştu.
Yaklaşık 10 yıldır aktif siyasetten uzak olan Atalay, 2002 yılında AKP'den Kırıkkale Milletvekili seçilmiş ve 2014’e kadar İçişleri Bakanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştı. 2009-2015 yılları arasında yürütülen çözüm sürecinde de etkin rol oynamıştı. 2018 seçimlerinde milletvekili adayı olmayan Atalay, 2019 yılında AKP'den istifa etmişti.
Beşir Atalay, 2009 yılında hükümetin "demokrasi açılımı" adını verdiği Kürt sorununa çözüm projesinin koordinatörlüğünü yapmıştı.