Gündem

Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Ulukuş’tan Samast paylaşımı: Talat Paşa’nın katili bir gün ceza almadan salıverildi!

16 Kasım 2023 16:11

T24 Ankara

Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından olan eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş, Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast’ın tahliye edilmesi ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda, “Ogün Samast, 17 yaşında işlediği cinayetin cezasını 16 sene cezaevinde kalarak çekti. Ömür boyu çekeceği vicdani yükü de kendisini bağlar. Hukuken, Türk adaletinin verdiği cezayı yatmıştır. Talat Paşa'yı Berlin'de şehit eden Soğomon Tehliryan. Çıktığı mahkemeden bir gün bir ceza almadan salıverildi... " dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından olan eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş, Agos Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast’ın tahliye edilmesi ile ilgili olarak paylaşımda bulundu.

Talat Paşa'yi öldüren Soğomon Tehliryan'ın fotoğrafını paylaşan Ulukuş, şunları yazdı:

"Bu fotoğraftaki kişi Talat Paşa'yı Berlin'de şehit eden Soğomon Tehliryan. Çıktığı mahkemeden bir gün bir ceza almadan salıverildi... Biz cinayeti savunacak değiliz. Ogün Samast, 17 yaşında işlediği cinayetin cezasını 16 sene cezaevinde kalarak çekti. Ömür boyu çekeceği vicdani yükü de kendisini bağlar. Hukuken, Türk adaletinin verdiği cezayı yatmıştır. Adalet sosyal medyada değildir. 'Demokratlarımızın' vicdanı tatmin olmadı diye tekrar mı cezaevine girmesini bekliyorsunuz?"

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu’nun “ülkücü” danışmanı Ulukuş: Kırgınlığım var, üyeliğimi sonlandırdım, oyumuzu istemesinler