Gündem

CHP'den istifa eden İlgezdi: Partide Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor, Karadeniz lobisi İstanbul'da

İlgezdi, "Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tasfiye ediliyor" diyerek istifa etmişti

26 Ocak 2024 22:30

"Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tasfiye ediliyor" diyerek CHP'den istifa eden İstanbul Ataşehir İlçe Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Partide çok açık şekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor" dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi, CHP'den istifa ettiği bildirdi. İlgezdi açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasviye ediliyor" dedi.

TIKLAYIN - Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den istifa etti: Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek tasfiye ediliyor

CHP'den istifa ettiğini X hesabından duyuran Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi, daha sonra belediye binasında basın toplantısı düzenledi. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, 15 yıldır CHP'den Ataşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan İlgezdi, belediye başkan adayı olmadığı için istifa etmediğini belirtti.

İlgezdi, "CHP'de bir kıyım hareketi yapılıyor. Yıllardır bu partide kurultaylar yaşadım. Bu süreçteki kıyım hiçbir dönemde olmadı. Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Türkiye ve İstanbul'daki tüm belediye başkanları tasfiye ediliyor. İstifamın bir gerekçesi budur. Kurultayda verilen ön seçim sözlerinin hepsinin rafa kalktığını görüyoruz. Hiçbir yerde ön seçimle ilgili bir yoklama yapılmadı. Sadece günü kurtarmak için söylendi ve bitti" diye konuştu.

Bu sabah CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü anlatan İlgezdi, aday gösterilmemesinin nedenine ilişkin İmamoğlu'nun, kendisine anketlerde başarısız çıktığını ifade ettiğini dile getirdi.

"Partide Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor"

6 farklı şirkete anket yaptırdığını, son ankette yüzde 52-58 ile seçimi kazanacağının görüldüğünü söyleyen İlgezdi, "Partide çok açık şekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor. Bizi ziyaret eden arkadaşlara, 'Arzu ederseniz aday olmam' dedim. Ataşehir'i kucaklayacak, Ataşehir'in de ortak kabulleneceği bir aday olmalı. Nezaketen bana sorulmadı. CHP ilçe başkanına ve örgütüne bu kadar saygısızlık olabilir mi?" diye konuştu.

"Karadeniz lobisi İstanbul'da, her tarafta belediye başkanı oluyor"

İlgezdi, "Bundan sonra sahada bu arkadaşlarla görüşeceklerini" ifade ederek, "Ne hikmetse bir Karadeniz lobisi İstanbul'da, her tarafta belediye başkanı oluyor. Sayın bakalım kaç tane Trabzonlu var? CHP ilk kez böyle bir süreci ve dönemi yaşıyor. Seçim sonuçlarını beraber yaşayacağız. Battal İlgezdi olarak sahadayım. Bu işlerin nasıl olacağını herkes görecek. 1 Nisan sabahı hem Ataşehir'e hem İstanbul'a bakacağız" dedi.

Deniz Yücel, konuya dair açıklama yapmıştı 

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK toplantısı devam ederken yaptığı basın toplantısında İlgezdi'nin istifasının sorulması üzerine, "İstifa tek taraflı beyandır. Bize ulaşan böyle bir bilgi yok. İstifa ettiği iddia edilen Sayın İlgezdi'den bunu teyit edebilirsiniz. Adaylar belirlenirken bir kişiye yakınlık ya da uzaklık asla kriter olamaz. Hele hele Kemal Kılıçdaroğlu gibi uzun süre CHP Genel Başkanlığı yapmış, bu sürede büyük başarılara imza atmış, Türk siyaset tarihinde geçmişte hiç örneği olmayacak şekilde, demokratik bir kurultayla görevi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e devretmiş bir kişiye yakınlık veya uzaklığın kriter olması asla söz konusu değildir" demişti. 

TIKLAYIN - CHP’nin Ankara adaylarında eski MHP’li ve İyi Partili ağırlığı dikkat çekti: MHP’li Belediye Başkanı Yıldızkaya CHP’den aday

TIKLAYIN - Mamak krizi “başdanışmanlık” formülüyle aşıldı: Yavaş, adaylığını istemişti, gösterilmeyince başdanışmanlığa atadı

TIKLAYIN - "Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tasfiye ediliyor" diyerek istifa eden İlgezdi: Bu işlerin nasıl olacağını herkes görecek

TIKLAYIN - "Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tasfiye ediliyor" diyerek istifa eden İlgezdi'ye CHP Sözcüsü Yücel'den yanıt

TIKLAYIN - CHP’de aday belirlemede gergin gece: İstifa edenler, adaylıktan çekilenler ve yeniden değerlendirilenler