Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan RTÜK üzerinden iktidara tepki: Senin paramiliterlerin, mafyaların, derin devlet müptezellerin, kullanışlı aparatların beni durduramaz!

30 Mayıs 2022 16:32

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'kaçış planı' iddialarını yayınlayan kanallara ceza veren RTÜK üzerinden iktidara tepki göstererek, "Senin paramiliterlerin, mafyaların, derin devlet müptezellerin, kullanışlı aparatların beni durduramaz. Ey Saray, senin meselen bana kimin, neyi izin vereceği değildir; senin meselen, beni durdurabilecek gücünün olmamasıdır!" dedi. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ailesinin TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD'deki paravan bir vakfa 1 milyon lira aktardığı ve kaçacağı iddiasında bulunduğu açıklamasını yayınlayan Tele1, KRT, Flash ve Halk TV’ye para cezası verdi. 

Kılıçdaroğlu'nun Twitter'dan verdiği mesaj şöyle: 

"Yoksullaştırma şiddetin, terörün en kötüsüdür. Bu Saray, halkı yoksullukla terörize etmektedir. Bu yoksullaştırma terörü sürerken, Saray evlatları vakıflar üzerinden yüzlerce milyon dolarlarla oynuyor. Baba “Eeey Amerika” edebiyatında, evlatlar dolar transferlerinde…

Belgeler ortaya çıkınca, emir verildi, atanmışlar aHaber’e koştu. Tabii her taraf belge dolu olunca, baktılar olmuyor, RTÜK üzerinden de beni yasaklamaya giriştiler. Ki RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biridir; sadece bu!

Gelelim “Kılıçdaroğlu susturulabilir mi?” sorusuna. Senin paramiliterlerin, mafyaların, derin devlet müptezellerin, kullanışlı aparatların beni durduramaz. Ey Saray, senin meselen bana kimin, neyi izin vereceği değildir; senin meselen, beni durdurabilecek gücünün olmamasıdır!"

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD'de paravan bir vakıf kurulduğunu ve vakfın asıl yönetiminin Erdoğan ailesi üyelerine ait olduğunu iddia etmişti.

"Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD'ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pelsinvanya yaratma peşindeler" diyen CHP lideri, paravan vakfın başına Amerikan vatandaşını koyduklarını öne sürerek, para akışı için ENSAR ve TÜRGEV'i kullandıklarını öne sürmüştü.

Kılıçdaroğlu, halka seslenmiş, "Onlar kaçacakları yerin yolunu yaparken, senin gidecek yerin yok" demişti.

TIKLAYIN | RTÜK, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını yayınlayan Tele1, KRT, Flash ve Halk TV’ye para cezası verdi!

TIKLAYIN | Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık dava

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: Akşam 22.00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim; Erdoğan sakın reddetmeye kalkma, bütün belgeler elimizde

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: ABD'ye para akışı elimizde, paravan vakfın yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait!

TIKLAYIN - Erdoğan: Bir Cumhurbaşkanı'nın ailesini hedef alarak böyle bir süreci işletmek akıl kârı değildir


Erdoğan'dan bürokratlara seslenen Kılıçdaroğlu'na: Faşist ve darbeci zihniyetin yansımasıdır; ne bizim ne de kamu görevlilerinin muhatabı değildir

RTÜK, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını yayınlayan Tele1, KRT, Flash ve Halk TV’ye para cezası verdi!

İBB: Dava hukuki değil siyasidir, amaç İmamoğlu'nu siyasi haklardan mahrum etmektir

15 yıl sonra ilk: Millî Savunma Bakanı Akar, Birleşik Arap Emirlikleri'nde

TRT Haber: 3600 ek gösterge düzenlemesi bitti

Bakan Nebati: Enflasyonun geçici nitelikte olduğunu düşünüyoruz

Bakan Soylu: Son günlerde 'İşte sanatçılara engel konuluyor' deniliyor, bu olan olaylar benim dışımda bir kere

Osmanlı hanedan üyeleriyle AKP'li Birinci arasında 'davet krizi': "Fethi Mübin aziz milletimizin tamamının mülküdür, bir aileye ait değildir"

Suriyeli muhalif komutanlar: ÖSO liderlerine “Türk ordusunun yanında olmaya hazır olun” emri verildi
" />