Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın 'yeni anayasa' çağrısına yanıt: Çağrı yapanların önce anayasaya uyması lazım

01 Ekim 2023 15:47

TBMM açılışında 'yeni anayasaya' çalışmalarına destek çağrısı yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in yeni açılış yılında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu, yeni anayasa için tüm siyasi partilere "uzlaşmaya açığız" mesajı verdi.

ANKA'da yer alan habere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına; "Çağrı yapanların önce anayasaya uyması lazım” yanıtını verdi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, konuya ilişkin açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir siyasi partiyle hangi anayasa değişikliğine oturacaksınız. Önce şunu söyleyecekler; 'Seçim meydanlarında söylediğimiz yalanlar için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından özür diliyoruz, mülakat konusunda özür diliyoruz. Montaj videolar yaptık, özür diliyoruz. Bu özürlerimizi kabul ederseniz buyurun gelin anayasa yapalım'" dedi. 

TIKLAYIN - Erdoğan’dan Meclis açılışında önemli mesajlar: Bombalı terör saldırısı, yeni anayasa, AİHM kararı, AB’ye üyelik, Altın Portakal Film Festivali!

TIKLAYIN - 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılışında Meclis'ten kareler