Politika

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener açıklaması: Hiç meraklanmayın, bütün taşlar yerine oturacak

Cumhurbaşkanı adaylığı üzerinden Altılı Masa'ya, "Kumar masası, noter, dayatmacı" suçlamalarını yapan Akşener, masadan ayrıldı

03 Mart 2023 15:56

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'ya ağır suçlamalar yönelterek masadan ayrılan ve CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı aday olmaya çağıran İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklaması hakkında, "Hiç meraklanmayın, bütün taşlar yerine oturacak" dedi. 

Akşener, İyi Parti Genel İdare Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, dün cumhurbaşkanı adaylığı konusunun görüşüldüğü Altılı Masa'da beş liderin Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olması konusunda görüş bildirdiğini, partisinin önerdiği aday belirleme yöntemlerinin reddedildiğini söledi. Akşener, "Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz son noktada dün itibarıyla Altılı Masa, artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Milletimizin ortak iyiliği için iyi niyetle oturduğumuz bu masa, artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tüm alternatiflerin kara listeye alınarak, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönmüştür" diye konuştu. "Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız" diyen Akşener, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday olmaya davet etti. Akşener, "bir yıllık süreçte demokrasinin yeniden inşası için attıkları imzaların arkasında olduklarını" dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, Akşener'in Altılı Masa'ya yönelttiği ağır suçlamaların ardından masadan kalkması hakkında, Meclis'te kendisine yöneltilen soruya tek cümleyle yanıt verdi. 

Kılıçdaroğlu, "Hiç meraklanmayın, bütün taşlar yerine oturacak" dedi.