Gündem

Kılıçdaroğlu: Maden faciasında olası ihmallerin hesabını sormak boynumun borcu, takip edeceğim!

15 Ekim 2022 12:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın'da yaşanan maden faciasına ilişkin olarak, "Bu elim olayı takip edeceğim, olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu!" açıklamasını yaptı. 

Cenazelere katılmak üzere Ankara'dan Bartın'a gideceği duyurulan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Acımız tarifsiz... Bartın’da yaşanan faciada art arda gelen acı haberler maalesef yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Yaşamını yitiren emekçi kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu elim olayı takip edeceğim, olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu!" ifadesini kullandı. 

Türk-İş ve Maden-İş'e taziye telefonu

Kılıçdaroğlu, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 40 işçi için Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul'a taziyelerini iletti.

Kılıçdaroğlu'nun ayrıca Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit'i arayarak Çam ve Sakura Hastanesinde tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumuyla ilgili bilgi aldığı ifade edildi.


TIKLAYIN - Amasra'da maden faciası | Can kaybı 40'a yükseldi: Bir madenciyle ilgili belirsizlik var

TIKLAYIN - CHP heyeti, maden faciasının yaşandığı Amasra'da

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan, maden faciasının yaşandığı Bartın'a gidiyor: En ufak ihmal dahi karşılıksız bırakılmayacak