Gündem

Kılıçdaroğlu “Koltuk derdi olanın Allah belasını versin!” dedi, Erdoğan’a yılar önceki simit hesabını hatırlattı!

"Al sana 17 bin 2 TL asgari ücret, 10 bin TL emekli maaşıyla çay simit hesabı!"

29 Ocak 2024 15:16

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada kendisine yönelik “Derdi sessiz sedasız yeniden genel başkanlık koltuğuna geri dönmek” sözlerine “Koltuk derdi olanın Allah belasını versin!” diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Sen sadede gel!” diyerek hayat pahalılığına değindi, Erdoğan’ın 1993’te Refah Partisi’nde siyaset yaparken dönemin Başbakanı Tansu Çiller’i eleştirdiği bir konuşmasında yaptığı simit hesabını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Eski genel başkanı derseniz o da kendini tutmak için yarısı yalan yarısı yanlış ama tamamı da cehalet ürünü hezeyanlarla bize sataşarak gündemde kalmaya çalışıyor. Onun derdi de CHP içinde giderek artan, bir tarafının da kendisinin oluşturduğu kavgayı gözlerden saklayarak sessiz sedasız yeniden genel başkanlık koltuğuna geri dönmek” ifadelerini kullanmıştı.

Eski CHP lideri sosyal medya hesabından “ Koltuk derdi olanın Allah belasını versin! Sen sadede gel! Kuru simidin fiyatı 15 TL olmuş memleketimde...  Al sana 17.002 TL asgari ücret, 10.000 TL emekli maaşıyla, çay simit hesabı! Cümleler ve hesaplar sana aittir ve ilginç şekilde doğrudur…” diyerek Erdoğan’ın yıllar önceki şu sözlerini şöyle hatırlattı:

“1 Simit 15 lira, 1 çay 10 lira. 3 çocuk hatun ve sen 5 kişilik bir aile. Gün 3 öğün, ay 30 gün. Bir çay bir simit 25 lira. Bir öğünde 125 lira. 3 öğünde 375 lira. Aylık 11 bin 250 TL.

Değerli kardeşlerim, bu zalim yönetim bu aziz millete 1 bardak çayla 1 simidi bile layık görmüyor. Bunların peşinden nasıl gideceksiniz? Evin kirasını kim ödeyecek?  Elektrik parasını kim ödeyecek?  Su parasını kim ödeyecek?  Çoluk çocuğun okul masraflarını kim karşılayacak? Soruyorum size. İşte ekonominin durumu bu...”