Politika

Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter'i örgütlere gönderiyor

Genel Merkez, “Örgütleri dinleyecek” diyor, muhalifler “baskı yapılacağını” savunuyor

04 Temmuz 2023 12:59

Eray Görgülü

CHP’de “değişim” çağrıları sürerken, Kurultay hazırlığı öncesinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Neslihan Hancıoğlu’nu il örgütlerini ziyaret etmekle görevlendirdi. Genel Merkez, “örgütün dinleneceğini” belirtirken, parti içi muhalifler, “örgüte baskı yapılacağını” savunuyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “değişim” çağrısıyla birlikte CHP’de Olağan Kurultay hazırlıkları hızlanırken, değişim tartışmaları doğrultusunda partide önemli bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu’nu, il örgütlerini ziyaret etmekle görevlendirdi.

Kulislerde iki farklı görüş dile getiriliyor

Genel Merkez yetkilileri, Hancıoğlu’nun örgüt yöneticilerini ziyaret edeceğini ve örgütün şikayet ve taleplerini dinleyeceğini belirtti. Ancak parti içi muhalifler, Hancıoğlu’nun örgüt ziyaretlerinin amacının farklı olduğunu savunuyor.

Yerel seçimler öncesinde yapılacak kurultayla ilgili örgütün yönlendirilmek istendiğini savunan muhalifler, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için örgüte baskı yapılacağı iddialarını dile getiriyor.

Örgüt ziyaretleri Karadeniz’den başlayacak

Bu arada Türkiye’nin bütün illerinde örgüt yöneticilerine gidecek olan Hancıoğlu’nun, ziyaretlere Karadeniz bölgesinden başlayacak olması da dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz örgütü üzekindeki etkisi bilinirken Haziran ayında Batı Karadeniz bölgesinden Kastamonu, Sinop, Bartın, Karabük, Bolu, Zonguldak, Düzce, Çankırı ve Tokat İl Başkanları, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere toplantı yapmıştı. 9 il başkanı da İmamoğlu gibi “değişim” çağrısında bulunmuştu.

Bu konuda da Genel Merkez’de üst düzey yöneticiler, Karadeniz ziyaretinin ayrı bir anlam taşımadığını, Hancıoğlu’nun kendisinin Samsunlu olmasından dolayı Karadeniz’den başlayacağını belirtiyor.

Rapor hazırlayıp, MYK ve Genel Başkan’a sunacak

Hancıoğlu’nun Karadeniz turunu tamamladıktan sonra Ankara’ya yakın olması nedeniyle İç Anadolu’daki illerde örgüt yöneticileriyle buluşması bekleniyor. Hancıoğlu, daha sonrası Ege Bölgesi’ndeki il örgütlerine ziyaretlere başlayacak ve sonra sırasıyla diğer illerde örgüt ziyaretlerini sürdürecek.

Hancıoğlu, örgüt yöneticileriyle görüştükten sonra bir rapor hazırlayacak ve bu raporu Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sunacak.