Gündem

Kılıçdaroğlu, dünkü MYK kararını o video için mi aldı?

Kulislerde, “Genel merkez videodan haberdardı” iddiası konuşuluyor

19 Temmuz 2023 12:35

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği zoom toplantısının kaydının sızdırılmasının ardından CHP kulislerinde süreçle ilgili çeşitli iddialar da dile getirilmeye başlandı. Kaydın, yayınlanmadan önce genel merkeze ulaştığı ve dün akşam apar topar Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararı alındığı öğrenildi.

İsmi CHP’de genel başkanlık için konuşulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği bir zoom toplantısının 14 dakika 39 saniyelik kaydının sızdırılması CHP’de deprem etkisi yarattı. Toplantıda yer alan isimler bir bir açıklama yaparken, kulislerde süreçle ilgili farklı iddialar da gündeme geldi.

CHP’de bu hafta başında MYK toplantısı yapılmasına karşın, dün akşam saat 21.55’te MYK’nın bugün bir kez daha toplanacağı duyurulmuştu. Toplantı kararının saat 21.00 civarında alındığı öğrenilirken, sızdırılan videonun MYK kararında etkili olduğu öğrenildi.

Kulislerde, “Video yayınlanmadan önce genel merkezin haberi oldu” iddiaları dolaşırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da MYK kararını bu nedenle aldığı iddia edildi.


TIKLAYIN | İmamoğlu başkanlığındaki toplantının videosu sızdırıldı; gündem Kılıçdaroğlu'na karşı Parti Meclisi toplantısı ve olağanüstü kurultay! 

TIKLAYIN - İmamoğlu'ndan sızdırılan video ile ilgili ilk açıklama: Bunu parti içinden mi değil mi araştıracağız

TIKLAYIN | İmamoğlu’nun toplantısına katılan Bülent Tezcan'dan "ihanet" denerek video sızdırılmasına: Arzum, CHP yönetiminin bu dilin ve ifadenin bir parçası olmaması

TIKLAYIN | CHP'li Gökhan Günaydın'dan görüntülerin sızdırılmasına ilişkin tepki: Büyük ahlaksızlık