Dünya

Kiev yanlısı Rus milisler Rusya'nın batısındaki Kursk bölgesine saldırı başlattı

Kiev adına savaşan Rus vatandaşlarından oluşan üç milis grubu, Rusya topraklarından Ukrayna'ya yapılan saldırılara son verilmesi çağrısında bulunmuştu

15 Mart 2024 09:01

T24 Dış Haberler

Rus yetkililer, Ukrayna tarafında savaşan Kremlin karşıtı milislerin Rusya'nın batısındaki Kursk bölgesine bir saldırı başlattığını açıkladı. 

Kursk bölgesi Valisi Roman Starovoit mesajlaşma uygulaması Telegram'da "Ukraynalı teröristler Tyotkino köyü civarındaki sabotaj ve keşif birimleriyle topraklarımıza girmeye çalışmaktan vazgeçmediler" diye yazdı.

Vali Starovoit daha sonra Kursk bölgesi sakinlerini drone saldırıları tehdidi konusunda uyardı ve onları tetikte olmaya çağırdı.

Bir gün önce Rusya Özgürlük Lejyonu, Rus Gönüllü Kolordusu ve Sibirya Taburu, Kursk bölgesi ve komşu Belgorod bölgesindeki sivilleri bölgeden ayrılmaya çağırmıştı. Kiev adına savaşan Rus vatandaşlarından oluşan üç milis grubu, Rusya topraklarından Ukrayna'ya yapılan saldırılara son verilmesi çağrısında bulunmuştu. 

Perşembe günü Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu, Telegram'da, milis grubunun bu hafta başında ele geçirdiğini iddia ettiği Tyotkino'daki mühimmat depolarını imha eden savaşçılarına ait olduğunu iddia ettiği bir video yayımladı. Ancak videonun zamanlaması ve yeri tespit edilemedi.