Dünya

Kiev ve Harkov'a yapılan füze saldırılarında siviller öldürüldü

Kiev'de bir dairede patlatılmamış bir füze savaş başlığı bulunması nedeniyle apartman sakinlerine apartmanı tahliye etmeleri söylendi 

23 Ocak 2024 11:46

T24 Dış Haberler

Yetkililer, Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev ve ikinci büyük şehri Harkov'u hedef alan füze saldırılarında 5 kişi öldüğünü onlarca kişinin de yaralandığını açıkladı. Kuzeydoğudaki Harkov kentinde de konutlar vuruldu, üç kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

Belediye başkanı, bir apartman bloğunun bir kısmının yıkıldığını ve kurtarma ekiplerinin hayatta kalanları bulmak için enkazı taradığını söyledi. 

Kiev'deki yetkililer, bir apartman bloğunun alev alması sonucu bir kadının öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını açıkladı. BBC muhabiri Sarah Rainsford, Kiev'deki hava saldırısının iki buçuk saatten fazla sürdüğünü, bunun 2 Ocak'tan bu yana düzenlenen en uzun süreli hava saldırısı olduğunu söyledi.

Ukrayna hava kuvvetleri, Rusya'nın gece boyunca fırlattığı 41 füzeden 21'ini imha ettiğini açıkladı.

Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko, şehrin batısındaki bir dairede patlatılmamış bir füze savaş başlığı bulunduğunu ve apartman sakinlerine apartmanı tahliye etmeleri söylendiğini açıkladı. 

Ukrayna'nın silah taleplerinin Batılı müttefikler tarafından karşılanmadığına dair endişelerini yansıtan Ukrayna Cumhurbaşkanı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Kharkiv'deki hasara ilişkin bir video yayınladı ve şunları söyledi: "Kharkiv. Biz sadece bir 'kale' değiliz. Silahlara ihtiyacımız var!"

Ukraynageçtiğimiz hafta, St. Petersburg'daki bir petrol terminaline saldırı düzenleyerek Rusya'nın enerji altyapısını hedef aldı. Enerji şirketi Novatek, ihracat kompleksinde çıkan yangının ardından bazı faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.