Kültür-Sanat

Yonca Talu'nun "Where's the Fire" filmine Key West Film Festivali'nin 'Öğrenci Filmi Ödülü' verildi

Filmin başrolünde oynayan Belçikalı oyuncu Cloe Xhauflaire bir kadının cinselliğini yeniden keşfini perdeye taşıyor

05 Aralık 2019 17:15

Paris’te yaşayan yönetmen ve film eleştirmeni Yonca Talu’nun, New York’ta çektiği “Where’s the Fire” (Nerde Bu Yangın?) adlı kısa filmi, ABD'de gerçekleşen Key West Film Festivali’nde 'Dünya Öğrenci Kısa Filmleri' kategorisinde En İyi Kurmaca Kısa Film ödülüne layık görüldü.

Genç yönetmenin “Where’s the Fire” filmi, her yıl ABD’nin Florida eyaletinde düzenlenen ve bu yıl 20-24 Kasım tarihleri arasında 8’incisi gerçekleşen Key West Film Festivali’nin 'Dünya Öğrenci Kısa Filmleri' kategorisinde yarıştı. Film, belgesel ve kurmaca filmlerin yer aldığı kategoride, En İyi Kurmaca Kısa Film ödülüne layık görüldü.

Bir kadının cinselliğini yeniden keşfindeki fantastik yolculuğunu anlatan filmin başrolünde, Belçikalı oyuncu Cloe Xhauflaire rol alıyor. Ayrıca “Where’s the Fire” filmi, Key West Film Festivali’nin hemen ardından, ABD’nin Tennessee eyaletinin Memphis kentinde düzenlenen Cinematic Panic Film Festivali’nde de gösterildi. Film, yeniden Los Angeles’ta gelecek Mart ayında gerçekleştirilecek 'Les Femmes Underground Film Festivali’nde gösterilecek.

Yonca Talu Kimdir?

Fransızca, İngilizce ve Türkçe kısa filmler çeken ve İstanbul’da büyüse de şu anda Paris’te yaşayan 25 yaşındaki yönetmen ve film eleştirmeni Talu, Paris’teki Ecole Normale Superieure’de sinema üzerine master yapıyor. Aynı zamanda New York Lincoln Center bünyesinde yayınlanan Film Comment adlı sinema dergisinde yıllardır film eleştirileri yazanTalu, dünyaca ünlü birçok yönetmen, oyuncu ve sinemacı ile söyleşiler de gerçekleştiriyor. Genç yönetmen aynı zamanda Paris 3 Sorbonne Üniversitesi’nden de daha önce master derecesi aldı. 

Genç yönetmenin New York Üniversitesi Tisch Sanat Okulu’ndaki bitirme projesi için çektiği “Where’s the Fire” (Nerde Bu Yangın!) adlı kısa filminin post-prodüksiyonunu ise mezuniyetinden sonra tamamlayarak Paris’te yaptı.