Politika

Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen CHP'li belediye başkanı: İstifa ediyorum, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katılmaya karar verdim

19 Haziran 2021 16:40

Osmaniye, Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, davranışlarının partinin temel ilkeleri ve etik değerleriyle bağdaşmadığı iddiasıyla kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesinin ardından yazılı açıklama yaptı.  CHP’den istifa ederek AKP'ye katıldığını duyuran Öner, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyet seviyesine uluşmayı kendine şiar edinen ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletin safında yer aldığına yürekten inandığım Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katılmaya karar verdim" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Osmaniye Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner’in davranış ve tutumlarının partinin temel ilkeleri ve etik değerleriyle bağdaşmadığı iddiasıyla kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildiğini duyurmasının ardından Başkan Öner yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında “CHP’nin kuruluşunda yerlilik ve millilik olan bir partinin yerli ve milli olan her şeye karşı durmasını ve muhalefet uğruna devletle vatandaş arasındaki güven ilişkisini zedelemeye çalışmayı reddediyorum” diyen Öner, CHP’den istifa ederek AKP'ye katılmaya karar verdiğini belirtti.

Öner yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“2019 yerel seçimlerinde Düziçi halkının yüzde 60’ına yakınının teveccühü ile belediye başkanı oldum. O günden bu yana ilçeme hizmet etmek için gayretle çalışıyorum. O günden bu yana ülkemizde ve dünyada birçok gelişmeye birlikte şahit olduk, birlikte etkilendik. Bu süreçte yaşadığımız birçok hayal kırıklığı oldu. Bu hayal kırıklıklarının en büyüğünü ise cumhuriyetimizin kurucusu ve istiklal mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinde yaşadım. Üzülerek söylüyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundaki vizyondan ve sahip olması gereken misyondan tamamen uzaklaşmış, bu ülkenin temel taşları olarak da sayabileceğimiz “Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, İnkılapçılık ve Laiklik” ilkelerini neredeyse unutmuştur. Kuruluşunda yerlilik ve millilik olan bir partinin yerli ve milli olan her şeye karşı durmasını aklım almıyor, ruhum kabul etmiyor. Muhalefet uğruna halkın iradesini hiçe saymayı, büyük Türk Milletini terörle mücadelesinde yalnız bırakmayı, yeniliklere karşı anlamsız bir ön yargı ile yaklaşmayı, laiklik adı altında bu ülkenin inancına karşı cephe almayı, devlet ve vatandaş arasındaki güven ilişkisini zedelemeye çalışmayı reddediyorum. Saydığım tüm bu hususları uzun uzun düşünerek devletime, milletime, vatanıma ve bayrağıma olan inancımdan dolayı Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında bulunmanın hemşerilerime hiçbir katkısı olmayacağını düşündüğüm için bugün itibari ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyet seviyesine uluşmayı kendine şiar edinen ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletin safında yer aldığına yürekten inandığım Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katılmaya karar verdim. Düziçi’ne Osmaniye’ye ve aziz hemşerilerime hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum." (İHA)

TIKLAYIN - CHP'li belediye başkanı kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi

Alper Öner'in AKP Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’nun yeğeni Ömer Faruk Durmuşoğlu’nun nikâh şahidi olması, "AKP'ye transfer oldu" iddialarını da beraberinde getirmişti.