Gündem

Keşan'da deprem yardımını çaldıkları öne sürülen 4 belediye çalışanından biri tutuklandı

10 Şubat 2023 18:43

Edirne'nin Keşan ilçesinde deprem yardımını çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan dört belediye çalışanından biri tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilin etkilendiği depremlerin ardından binlerce kişiye ulaştırılmak üzere Keşan Kaymakamlığı ve Keşan Belediyesi'nce yardım kampanyası başlatıldı. Toplanan yardımların tasnifi için görevlendirilen Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan  Ü.Ç., N.H.Y., N.D. ve L.E. adlı personel, iddiaya göre, bazı yardım malzemelerini çalarak evlerine götürdü. Olayın ortaya çıkmasının ardından dört kişinin işlerine son verilirken, haklarında hukuki işlem başlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan dört şüpheliden N.H.Y. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, belediye binası önünde yaptığı açıklamada, "Bir yandan da öyle hadiseler meydana geliyor ki bunu anlatmakta ve izah etmekte zorlanıyoruz. 4 personelin karıştığı, toplanan yardım malzemeleri ile ilgili münferit bir olay yaşanmıştı. Bu zihniyet bizden değildir. Biz tüm personelimiz ile özellikle toplumsal olaylarda Türkiye'ye örnek olacak birçok çalışmayı defalarca yapmış bir kurumuz. Sosyal medyadaki siyasi suçlamaları kabul etmiyoruz" diye konuştu. (AA)

TIKLAYIN I Keşan Belediyesi'nde deprem yardımlarını çaldığı iddia edilen dört personel adliye sevk edildi

TIKLAYIN I CANLI BLOG | Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ilde yıkım getirdi: Enkaz altındakiler için 5. günde de umutlu bekleyiş sürüyor