Dünya

Kendine "Tweet başı" diyen Elon Musk, Twitter'ın sahibi olarak ilk günlerinde neler yazdı?

Musk, Twitter’ın sahibi olarak ilk günlerinde tartışmaları tiye alan tweetler paylaştı

30 Ekim 2022 11:02

T24 Dış Haberler

Aylarca süren müzakereler ve tartışmaların sonunda sosyal medya platformu Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk, profil biyografisini “Tweet başı” (Chief Twit) ifadesiyle değiştirdi. Musk, Twitter’ın sahibi olarak ilk günlerinde tartışmaları tiye alan tweetler paylaştı. 

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, dünya genelinde hem siyasette hem de medyada önemli bir rol oynayan Twitter’ın yeni sahibi olarak “özgür düşüncenin paylaşılmasının” önünü açacağı mesajını verdi. 

Twitter biyografisini “Tweet başı” olarak değiştiren Musk, ilk günlerinde “Komedi artık Twitter’da yasal”, “Sonunuda karbonhidratların muhteşem olduğu bu platformda söylenebilecek. Özgür ifade” gibi esprili tweetler attı.

İşten çıkarılan yöneticiler ve “troller”

The Washington Post'ta geçen hafta yayımlanan haberde, Musk'ın Twitter'ın sahibi olması durumunda çalışanların yüzde 75'ini işten çıkarmayı planladığı iddia edilmişti. Musk'ın şirketin kontrolünü eline aldıktan sonra aralarında CEO Parag Agrawal'ın da bulunduğu üst düzey yöneticileri kovduğu bildirildi. 

Kısa sürede Elon Musk'ın Twitter'ın üst düzey yöneticilerini işten çıkarmasıyla Twitter'ın San Francisco kentindeki genel merkezi önünden yayın yapan bir muhabir, çevrede ellerinde koli kutularıyla gezen iki kişiyle röportaj yaptı.

CNBC muhabiri Deindre Bosa, Twitter üzerinden ellerinde kolilerle Twitter’dan atıldıklarını iddia eden iki kişiyle ilgil Tüm veri mühendisleri ekibi işten çıkartılıyor. Bu ikisi onlardan" ve "Gözle görülür şekilde sarsılmışlar. Daniel bize bir Tesla sahibi olduğunu ve ödemeleri nasıl yapacağını bilmediğini söylüyor. Mesajlarını paylaştı.

Deirdre Rosa daha sonra bu kişileri teyit edemediklerini belirterek "Twitter Genel Merkezi’nin etrafında bir karışıklık var. İnsanları işten çıkartıyorlar mı? Medyayı mı kandırıyorlar?" mesajını paylaştı.

Musk, Twitter’da yapılan paylaşıma “Gelmiş geçmiş en iyi trollerden biri” yanıtını verdi.