Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 89.yılını kutladı: Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz

05 Aralık 2023 14:07

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 89. yılı kutladı.

Kılıçdaroğlu, “Türk kadınının siyasal ve toplumsal alanda kendisini var etmesi için büyük devrimlere imza atan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ve devrimleri doğrultusunda; kadınların haklarını alması, eşit temsiliyetin sağlanması ve çağdaş Türkiye’nin inşası için kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz, hep birlikte aydınlık bir geleceğe yürüyeceğiz. ” dedi.

CHP 7. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 89’uncu yıl dönümü dolayısıyla bugün X hesabından paylaşımda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle:

“Türk kadınının siyasal ve toplumsal alanda kendisini var etmesi için büyük devrimlere imza atan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ve devrimleri doğrultusunda; kadınların haklarını alması, eşit temsiliyetin sağlanması ve çağdaş Türkiye’nin inşası için kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz, hep birlikte aydınlık bir geleceğe yürüyeceğiz. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 89. yılı kutlu olsun.”