Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan MHP'nin bir mahalledeki seçim sonucuna itiraz etmesine tepki

Kılıçdaroğlu, ''Bu milletvekilini uyarıyorum! Genel Başkanını utandırıyorsun, partini utandırıyorsun, en önemlisi sana oy veren halkı utandırıyorsun. Sandığa saygı duyacaksın!'' ifadelerini kullandı

03 Nisan 2024 15:54

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'nin Pınarbaşı ve Yahyalı ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz edilmesiyle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili, ''Bu milletvekilini uyarıyorum! Genel Başkanını utandırıyorsun, partini utandırıyorsun, en önemlisi sana oy veren halkı utandırıyorsun. Sandığa saygı duyacaksın!'' ifadelerini kullandı.

Kayseri'nin Pınarbaşı ve Yahyalı ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz edilmişti. MHP temsilcileri, Pınarbaşı'nda İlçe Seçim Kuruluna başvurarak 141 sandık için sonuçlara itirazda bulunmuştu.

MHP'den itiraz

Yeniden Refah Partisi temsilcileri de Yahyalı'da İlçe Seçim Kuruluna başvurarak 99 sandık için sonuçlara itiraz etti. İlçe Seçim Kurulları, parti temsilcilerinin itirazını karara bağlayacak.

Pınarbaşı ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre, CHP'nin adayı Deniz Yağan 5 bin 82 oyla başkanlığa seçilmiş, MHP adayı Menduh Uzunluoğlu da 4 bin 758 oy almıştı.

Yahyalı'da ise kesin olmayan sonuçlara göre, AKP adayı Esat Öztürk 9 bin 559 oyla başkan seçilmiş, Yeniden Refah Partisi adayı Veysel Ekinci 8 bin 683 oy almıştı.

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili açıklaması u şekilde:

''Kayseri'nin Pınarbaşı Belediyesini, halkın helal oylarıyla kazanan adayımızı ve partimizi tebrik ediyorum. Kazanılan seçimi mafyavari yöntemlerle gasp etmeye çalışan, bir hakime 'ben milletvekiliyim' diyerek, tehditler ve küfürler savuran, hatta darp etmeye kalkan milletvekili, bu ülkedeki yozlaşmanın en acı örneği olarak karşımıza çıkmıştır. Bu milletvekilini uyarıyorum! Genel Başkanını utandırıyorsun, partini utandırıyorsun, en önemlisi sana oy veren halkı utandırıyorsun. Sandığa saygı duyacaksın! Pınarbaşı dahil, yerel seçimlerde hangi partinin hakkı gasp edilmeye çalışılışıyorsa karşısındayız. İradenizi zorbalığa teslim etmeyin!''