Gündem

Kayseri'de gazeteciye silahlı saldırı

Gazeteci Azim Deniz, aracına yöneldiği sırada arkasından ateş edildi

05 Şubat 2024 10:44

Kayseri'de, 52 yaşındaki gazeteci Azim Deniz, evinin otoparkında kimliği belirsiz bir kişi tarafından uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.

Olay, saat 08.30 sıralarında, Kocasinan ilçesi Mimarsinan Mahallesi Karasu Sokak'taki 13 katlı binanın otoparkında meydana geldi. Yerel bir gazete ile televizyonun sahibi olan Azim Deniz, işe gitmek için evinden çıkıp aracına yöneldi. Bu sırada kimliği henüz bilinmeyen kişi, Deniz'i takip edip tabancayla yaraladı.

İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı gazeteci, ambulansla kaldırıldığı Kayseri Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Kayseri Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Deniz'in sağlık durumuna ilişkin açıklama

İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu sabah hepimizi üzen bir hadiseyle karşılaştık. Değerli gazetecimiz Azim Deniz Bey, sabah uğramış olduğu silahlı saldırı sonucunda yaralanmış oldu. Saat 09.08'de Kayseri Devlet Hastanesi'ne kendi imkanlarıyla başvurdular. Orada ilk değerlendirmeleri yapıldı. Ateşli silah yaralanmasından mütevellit ileri tetkik ve tedavi için Kayseri Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. 09.40 gibi hocalarımız kendisini değerlendirdiler. İlk değerlendirmelerde hayati bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Kurşunun girdiği yer itibarıyla yüzeysel bir yarayla karşılaştık. Stabil vaziyete geçtikten sonra da tomografisi çekildi, ultrason değerlendirmeleri yapıldı, kan tetkikleri alındı ve çok şükür bütün hayat fonksiyonlarının normal olduğunu gördük. Kendisinde ameliyat gerektirecek olan bir durum olmadığını net olarak ifade edebiliriz. İlerleyen süreçte inşallah olumsuz bir durumla karşılaşmayız. Şu an itibarıyla her şey yolunda görünüyor. Basın camiasına, Azim Deniz Beye ve sevenlerine geçmiş olsun. Enfeksiyon açısından bir risk olduğu için kendisini serviste bir süre takip edeceğiz" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti: Nefretle kınıyoruz!

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da "Hepimize geçmiş olsun. Sağlık durumu iyi. Burada önemli olan bu saldırının gerçekleşmiş olması. Polisimiz, bu anlamda çalışmalarını yürütüyor. Nedenini bilmiyoruz ama ilerleyen saatlerde ortaya çıkacaktır. Nedeni ne olursa olsun nefretle kınıyoruz. Gazetecilere yapılan saldırıların bir an önce son bulmasını istiyoruz. İl Sağlık Müdürü'müz de gereken bilgileri verdi. Biz de sürecin takipçisi olacağız" diye konuştu. (DHA)