Dünya

187 milyon dolarlık Bitcoin'in peşine düştü; şehrin çöplüğünü kazarak bulmak istiyor

Howells, servetine kavuşursa anlaşma kapsamında iki sermaye girişimcisine toplam 112 milyon dolar verecek

04 Ağustos 2022 08:52

T24 Dış Haberler

Dokuz yıl önce evde temizlik yaptığı sırada, içinde 8 bin Bitcoin barındıran hard disk sürücüsünü yanlışlıkla çöpe atan James Howells, şu an değeri 187 milyon dolara ulaşan sabit sürücüyü şehrin çöplüğünü kazıyarak bulmak istiyor. 

Fortune’da yer alan habere göre, Galler’de yaşayan James Howells, 2013 yılında madenciliğini kendisinin yaptığı 8 bin Bitcoin’in bulunduğu sabit sürücü diskini yanlışlıkla çöpe attı. Howells, Bitcoin için çalkantılı bir sene olan 2013’te sabit sürücüyü kaybettiğinde 108 bin ila 8.46 milyon dolar arası bir kayıp yaşadı. 

Yıllar geçtikçe Howells’ın kaybı büyüdü. Bitcoin’de yaşanan son düşüşe rağmen, çöpe atılan sabit sürücünün değeri şu an 187 milyon dolara ulaştı. 

Howells, dev serveti bulabilmek için şansını Newport Şehir Konseyi’nde deniyor. Konsey’e sabit sürücünün bulunduğu çöplüğü kazımak için teklif götüren Howells, 110 bin ton çöpün bulunduğu alanda geniş çaplı bir arama yapmayı göze alıyor. Howells, sabit sürücü arama sürecine katkı sağlamak isteyen iki girişim sermayecisinin 11 milyon dolar yatırmayı kabul ettiğini söyledi.

Howells’ın taleplerini ekolojik gerekçelerle yıllardır reddeden Şehri Konseyi’ne götürülen yeni planda robot köpekler ve yapay zeka tarafından işletilen tarayıcı yer alıyor. Howells, yeni yöntemle ekolojik hasarın minimize edilebileceğini söylüyor.

Howells’ın Şehir Konseyi’ni ikna etmek için bir teklifi de arama çalışmaları sona erdikten sonra bölgeye bir güneş enerjisi istasyonu inşa etmek.

Şehir Konseyi teklifi onaylasa da sabit sürücü diskinin kurtarılıp kurtarılamayacağı bilinmiyor. 

Howells, servetine kavuşursa anlaşma kapsamında iki sermaye girişimcisine toplam 112 milyon dolar verecek. 150 bin nüfuslu Newport sakinlerinin de her birine 50 pound verilecek.