Dünya

Kate Middleton'un Londra Kliniğinde iddia edilen veri ihlali sırasında Kral Charles'ın tıbbi kayıtlarına erişilemedi

21 Mart 2024 14:07

T24 Dış Haberler

Londra Kliniğinde Kate Middleton'un kişisel bilgilerinin ihlal edildiği iddiası sırasında Kral Charles'ın tıbbi kayıtlarına erişilemediği açıklandı. 

Şu anda özel bir hastanede kanser tedavisi gören 75 yaşındaki Kral Charles, Ocak ayında prostat büyümesi nedeniyle tedaviye alındı. Buckingham Sarayı daha sonra kanserin prostat kanseri olmadığını açıkladı.

PA haber ajansına göre, İngiltere'nin Marylebone bölgesindeki en iyi tıbbi tesisinde tedavi gördüğü süre boyunca Charles'ın verileri ihlal edilmedi. Londra Kliniği CEO'su, üç çalışanın iddia edilen ihlal nedeniyle soruşturma altında olması nedeniyle hastanenin tüm "düzenleyici ve disiplin adımlarını" atacağını söyledi.

Al Russell The Post'a yaptığı açıklamada, "Londra Kliniğindeki herkes hasta gizliliğine ilişkin bireysel, profesyonel, etik ve yasal görevlerimizin son derece farkındadır. Bize her gün güvenen tüm hastalarımıza sunmayı hedeflediğimiz olağanüstü özen ve gizlilikten büyük gurur duyuyoruz" diyerek, hastanenin "hasta bilgilerinin yönetimini izlemek için bir sisteme sahip olduğunu, bir ihlal olması durumunda tüm uygun soruşturma, düzenleyici ve disiplin tedbirlerinin alınacağına dair söz verdi.

Russell, "Hastalarımızdan veya meslektaşlarımızdan herhangi birinin güvenini kasıtlı olarak ihlal edenlere hastanemizde yer yok" dedi.