Gündem

Kastamonu'da çıkan yangında 43 ev yandı, 16 hayvan öldü: Alevler güçlükle kontrol altına alındı

"Yarın gönderilecek konteynerlerde ihtiyacı olan vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı karşılanacak"

25 Ekim 2023 18:36

Kastamonu'nun Yağcılar köyünde bir evde çıkan yangın diğer evlere de sıçradı. 42 veya 43 evin yandığını açıklayan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Dallı, "Yarın gönderilecek konteynerlerde ihtiyacı olan vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı karşılanacak" dedi.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bir köyde çıkan ve ilk belirlemelere göre 10 evin etkilendiği yangına itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Tosya'ya bağlı Yağcılar köyünde bir evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Başka evlere de sıçrayan yangına itfaiye ekipleri, köylülerin de yardımıyla müdahale etti. Evlerde büyük hasara neden olan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

DHA'ya açıklama yapan Yağcılar köyü muhtarı Osman Namlı, "Köyde 230 hane var, şu an 40'ında yangın var. Halen de devam ediyor. Önünü alamadılar" dedi.  Kastamonu'nun Tosya ilçesinde ilçesine bağlı Yağcılar köyünde çıkan yangında şu ana kadar 45 ev ve ahır yanarken, 6 büyükbaş öldü, 6 tarım makinesi alevlere teslim oldu.

Havadan müdahale de başladı 

Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına havadan müdahale başlattı. Kastamonu Valisi Meftun Dalli, Tosya Kaymakamı Uğur Unsal, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. 

Vali açıkladı: Yangın kontrol altında

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyünde çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Vali Dallı, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Tosya ilçemize bağlı Yağcılar köyündeyiz. Köyümüz ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta, saat 15.20 civarında gelen ihbar üzerine hem Tosya ilçemizden hem de Ilgaz, Osmancık, Kargı ve İskilip ilçelerimizden gelen itfaiye araçlarımız ve arazözlerimiz yangına en hızlı şekilde müdahale etmeye çalıştılar. Daha sonra Ankara'dan 2 helikopter gelerek yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Muhtarımız ve köylülerimizin bize verdiği bilgiye göre; şu an itibari ile köyde bulunan 230 haneden 42 veya 43 tanesi yanmış durumda. Şu an itibarı ile yangın kontrol altına alındı. Vatandaşlarımız zamanında çıktığı için herhangi bir can kaybı yaşanmadı. 15 civarında hayvanın telef olduğu belirtiliyor. Yarın yapılacak çalışmalarda daha net rakamlar ortaya çıkacaktır. İçişleri Bakanımızın talimatları üzerine AFAD Başkanı da aradı. Köylülerimizin her türlü ihtiyaçları kaymakamlığımız ve STK'lar tarafından gideriliyor. Yarından itibaren AFAD İl Müdürlüğü tespit çalışmalarını yapacak. Genel Afet kapsamında olduğu için vatandaşlarımızın evleri belli bir süre içerisinde tekrar yapılacak. O zamana kadar ise yarın gönderilecek konteynerlerde ihtiyacı olan vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı karşılanacak" dedi.