Seçim 2024

Karar yazarı Taşgetiren: Yeniden Refah Partisi adaylarını çeker mi?

"Seçim öncesinde adayları çekmek, halkla ilişkilerde ciddi bir sıkıntıdır"

05 Mart 2024 08:16

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, eski AKP milletvekili Resul Tosun'un "Yeniden Refah Partisi seçimlerden önce, İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını çekecek" iddiasına yönelik olarak, "Yerel seçim değerlendirmesinde 'Bu seçim Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi beka seçimi değil' gibi bir yaklaşımları da var ve Cumhur İttifakı’nı desteklememe kararlarında bu yaklaşımın da etkisi bulunuyor. Buna rağmen… Medyanın muhafazakâr kitleye ulaşabilen bir kesimi, bu arada iktidarın alandaki kadroları, YRP üzerinde yoğun bir baskılama yapıyor" diye yazdı.

YRP ve AKP arasında İstanbul için bazı temaslar yürüldüğünü kaydeden Taşgetiren, "Adaylar açıklandığına göre, YRP’ye iktidar cenahı İstanbul’da ne verebilir? YRP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya koyduğu şartların yerine getirilmediği gibi bir düşüncede olduğuna göre, yeril seçimde hangi iktidar önerisini kabul edilebilir bulur? Sahada iktidar cenahının propagandası YRP’yi zorlamakta mıdır? “İstanbul CHP’ye gitmesin diye…” şeklinde bir açıklama YRP’nin tırmanış stratejisinde nereye oturur?

Bütün bunlar özellikle YRP’nin mutfağında değerlendirilecektir. Seçim öncesinde adayları çekmek, halkla ilişkilerde ciddi bir sıkıntıdır. Bu “ikinci” olacaktır. Ve özgüven sahibi bir siyasi hareketin kolay kolay yapmayacağı bir iştir. Bakalım göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...