Gündem

Karar yazarı Taşgetiren: Bu kötülüğü ilk üreten Kemalistler falan değil, kendisini dindar misyonu ile donatanlar

"Şimdi hakim konumda olan Tayyip Erdoğan… Onun Cumhurbaşkanlığı zırhı var. Ama herkesin kıymeti onunla ilişkisine göre değerlendiriliyor. Biraz mesafe konuldu mu, o kişi için kıyamet kopuyor"

04 Ocak 2024 09:46

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, daha önce de siyasi camia da konuşulmuş olan Ali Babacan'ın halası Hatice Babacan için "Yahudi" iddialarına işaret ederek, Ali Babacan'ın konu hakkındaki yanıtına değindi. Taşgetiren, "Oysa işte Ali Babacan, bir televizyon mülakatında (Adem Metan’ın youtube kanalında), belli ki içi yanarak açıklıyor: 'Alçakça, utanmadan bunu yapıyorlar. Benim halam hayatta, şu anda Üsküdar’da yaşıyor. Hele hele kendini dindar-muhafazakâr olarak tanımlayanların bunları yapması çok üzüyor. Bu, Müslümanlık değil, insanlık da değil.'" dedi.

Bu tarz söylentilerin siyaset sürecinde çok fazla gündem olduğunu kaydeden Taşgetiren  "Bizim camiada “Köken üretimi” fesadı" başlıklı köşe yazısında şunları kaydetti:

"Bunlar çok yapıldı bu süreçte… Siyaset sürecinde… Üstelik her kesim tarafından yapıldı. Tayyip Erdoğan dahil, dindar siyasetçilere Yahudilikten, Ermenilikten köken üretildi. Yalçın Küçük ve türevleri yaptı başlangıçta… Bu tür yayınların iş yaptığı, karşılık bulduğu, satın alındığı bir zemin vardı Türkiye’de…

Şimdi hakim konumda olan Tayyip Erdoğan… Onun Cumhurbaşkanlığı zırhı var. Ama herkesin kıymeti onunla ilişkisine göre değerlendiriliyor. Biraz mesafe konuldu mu, o kişi için kıyamet kopuyor. Bir yerlerde “kötülük üretimi” harekete geçiyor ve kısa süre sonra sosyal medyada deveran etmeye başlıyor.

Bunu yapanlar, bugün, bu kötülüğü ilk üreten kemalistler falan değil, basbayağı muhafazakâr – dindar diye bilinen, ya da kendisini o misyon ile donatanlar… Bizim camia yani."