Politika

Karar yazarı Taha Akyol: 4 yıl sonra Erdoğan, bir dönem daha aday olmanın yollarını arayacak

26 Temmuz 2023 08:14

Karar yazarı Taha Akyol, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın 4 yıl sonra, görev süresi dolmaya yakınken; bir kez daha aday olmanın yollarını arayacağını savundu. 

Akyol, muhalefetteki hayal kırıklığa ve gerilime işaret ederek, "Muhalefet bu haldeyken Erdoğan daha 28 Mayıs akşamı, kendi tabanına Mart 2024’teki mahalli seçimler için start verdi; muhalefet partilerini isim isim sayarak 'bunlar LGBT’ci' diye suçladı" yorumunu yaptı. 

Akyol, bugünkü yazısında, şunları kaydetti:

"Seçimlerde Millet İttifakı’nı terör işbirlikçisi olarak suçlayan, montaj videolar kullanan dev bir propaganda faaliyeti yapılmış, ekonomide musluklar soruna kadar açılmıştı. 

Şimdi her gün gelen zamlarla, kepçeyle geri alınıyor ama seçimlerde 'atı alan Üsküdar’ı geçti.'

Şimdi de Mehmet Şimşek’e, belirli rötuşlar olmakla birlikte, esas itibariyle mahalli seçimler için seçim ekonomisi uygulatıyor. Hem kaynak getirmek için hem seçmen tabanını genişletmek için Batı’ya sıcak mesajlar veriyor.

Bir kenara not edin, dört yıl sonra Erdoğan ya anayasa değişikliğiyle veya Meclis’te erken seçim kararı aldırtarak bir dönem daha aday olmanın yollarını arayacaktır; Meclis’e 360 vekil bulabilirse."