Gündem

Karar yazarı Ocaktan: Müslümanlar açısından kabulü zor olsa da, Batı insani ve ahlaki açıdan da önemli üstünlüğe sahip

06 Eylül 2023 09:21

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye gibi Müslüman toplumların her fırsatta Batı'ya dönük "şeytan taşlama" işini sevdiklerini belirterek, "Her ne kadar Müslümanlar açısından kabulü zor olsa da Batı insani ve ahlaki açıdan da önemli bir üstünlüğe sahip. Bu ifadeler bağlamında “Batı hayranlığı” ithamına muhatap olacağımı çok iyi biliyorum.

Bu konuda şablon cümleler hazırdır: “Bu Batılılar emperyalisttir, sömürgecidir ve kendine demokrattır.”

Evet geçmişte emperyal heveslerinin olduğunu elbette biliyoruz, ayrıca kendilerine demokrat olmanın ne zararı var… Keşke Müslüman ülkeler de kendi insanlarının en temel insani haklarını, özgürlüklerini koruyup anayasal güvence altına alan demokratik bir hukuk devleti olabilseler" diye yazdı.

Müslüman olan Londra Belediye Başkanı Sadık Han ve İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'a işaret eden Ocaktan, "Bu ve benzeri örnekleri çoğaltarak Türkiye dahil, Müslüman ülkelerle Avrupa ülkelerindeki örnekleri karşılaştırmak mümkün… Ama gerçek şu ki bizde ya da herhangi Müslüman bir ülkede dini ve ideolojik kimliği farklı birisinin yönetici olması asla mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın..