Gündem

Karar yazarı Ocaktan: Gazze için ağlayıp İsrail'e giden gemilere mendil sallamak

11 Aralık 2023 08:56

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Gazze'de saldırıların başladığından bu yana Türk limanlarından her gün ortalam 7 geminin ham petrol, demir çelik, çimento, gıda gibi ürünlerin İsrail'e ulaştığı iddialarının olduğunu belirterek, "Bir yanlış anlamaya mahal vermemek için hemen belirtelim, elbette bütün ülkelerle olduğu gibi İsrail’le ticaret yapılabilir, yapılmalıdır da ama katliamın acımasızca devam ettiği bir süreçte, sanki hiçbir şey olmamış gibi belli bir sınırlama getirilmeden ticaretin bütün hızıyla sürmesi de kabul edilemez. Bu arada iktidarın şu ana kadar tek kelimelik bir açıklama yapmamış olması da manidar" diye yazdı.

Batılı ülkelerde güçlü sivil toplum anlayışının olduğunu kaydeden Ocaktan, "Geçmişte az da olsa var olduğunu sandığımız sivil toplum kuruluşları ise, bugün iktidarın nimetlerine alıştıkları için ne yazık ki konforlarını terk edemiyorlar.

Hal böyle olunca memlekette Gazze duyarlığı, cafe basıp kahve ve kola döken, sosyal medyada dua seansları düzenleyen ucuz ‘Gazze mücahitleri’nden ibaret oluyor" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...