Gündem

Karar yazarı Ocaktan: Başörtüsü referandumu özgürlüğe tuzaktır

"Umarız AK Parti nasıl bir ateşle oynadığının farkındadır"

07 Kasım 2022 07:56

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, AKP'nin başörtüsü konusunu referanduma götürme girişimi değerlendirdiği yazısında, "Özgürlüklere kurulan bir tuzaktır. Malum benzer bir girişim 12 Eylül ve 28 Şubat cuntacılarının da aklına gelmiş ve sonunda vazgeçilmişti. Şimdi AK Parti, sırf seçimlerde üç-beş oy daha fazla alabilmek için aynı ‘vesayetçi’ anlayışı hayata geçirmek üzere bir din ve inanç özgürlüğü olan başörtüsünü referanduma götürmeye hazırlanıyor.

Oysa din ve inanç özgürlüğü Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 9. Maddesiyle garanti altına alınmıştır. Din ve inanç özgürlüğü gibi temel insani haklar asla referanduma sunulamaz." ifadelerini kullandı.

Referandumda "Hayır" çıkması durumunda AKP'nin başörtüsünü ebediyyen yasaklayan parti olarak tarihe geçeceğini vurgulayan Ocaktan, "AK Parti böyle bir sonuç çıkmasını varsayarak referanduma gitmek gibi bir niyet içinde olamayacağına göre, bilerek ya da bilmeyerek ‘başörtüsüne tuzak’ niteliği taşıyan bu girişimden derhal vazgeçmelidir." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...