Gündem

Karar yazarı Ocaktan: AK Parti millet iradesine adeta yeni bir, ‘vesayet kelepçesi’ takıyor

02 Ocak 2023 09:32

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye'nin vesayetten kurtulamadığını belirterek "Maalesef bütün bu acı tecrübelere rağmen, dönüp-dolaşıp sonunda vesayetçi bir anlayışa demirlemiş bulunuyoruz. Daha da vahim olanı, yıllarca ‘vesayet’ karşıtlığının ekmeğini yiyen AK Parti vicdanları yaralayan bir gözü karalıkla millet iradesine adeta yeni bir, ‘vesayet kelepçesi’ takıyor" dedi.

Ocaktan, "Son yıllarda yaşadığımız tecrübeler gösterdi ki hukukun üzerinde ağır bir siyaset gölgesi var, bu yüzden de özellikle fikir özgürlüğü ve siyasi davalarla ilgili verilen kararlar vicdanları yaralamaya devam ediyor. Ve doğal olarak insanlar artık adalete güvenmiyorlar. Her ne kadar AK Parti iktidarı, 'bizim bir dahlimiz yok, yargı bağımsızdır' dese de gerçekler hiç de öyle söylemiyor" ifadelerini kullandı. 

Ocaktan, "Kimse kusura bakmasın ama hiçbir hukuk normuyla izahı mümkün olmayan, 'ahmak' kelimesi yüzünden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı, kelimenin tam anlamıyla siyasi bir karardır. Dolayısıyla meseleleri özgür akılla değerlendiren herkes, adaleti yaralayan bu kararın millet iradesini yok sayan ‘vesayetçi’ bir anlayışın ürünü olduğunu rahatlıkla görecektir. Muhtemelen önümüzdeki günlerde yeni davalar icat edilerek ‘sandık’ tümden devre dışı bırakılacaktır" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...