Politika

Karar yazarı Mehmet Ocaktan: 'Türkiye Yüzyılı' manifestosunda bir eksiklik var, o da inandırıcılık

31 Ekim 2022 09:08

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin Yüzyılı programında yaptığı konuşmasını değerlendirirken, "inandıcılığın" eksik olduğunu belirtti. 

Ocaktan, "Kim böyle bir Türkiye istemez ki… Erdoğan çok açık ve net ifadelerle ‘katılımcı demokrasi’, özgürlük vaat ediyor ve her türlü taassuptan kurtulmak gerektiğinin altını çiziyor. Ama ne yazık ki bugün demokrasinin de özgürlüklerin de çok uzağındayız. Daha da vahim olanı, bugün özgür ve demokratik bir Türkiye hayali kurmak bile çok mümkün gözükmüyor, çünkü demokrasi ve ‘hukukun üstünlüğü’ ilkeleriyle yola çıkan AK Parti o eski AK Parti değil artık… İşte tam da bu yüzden 'Türkiye Yüzyılı' manifestosunda bir eksiklik var, o da inandırıcılık…" düşüncesini dile getirdi. 

Ocaktan, şu ifadeleri kullandı:

"Ne yazık ki AK Parti artık başka bir evrende yaşadığı için sadece seçime endeksli yeni hayalleri dillendirmekle yetinmek zorunda.

AK Parti’nin nasıl bir ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflediğini anlayabilmek için galiba şu anda yaşadığımız döneme bakmakta yarar var. Halen Türkiye Demokrasi Endeksi’nde 167 ülke arasında 104’üncü, Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde 139 ülke arasında 117’inci, Basın Özgürlüğü Endeksinde 180 ülke arasında 149’uncu, Yolsuzluk Algı Endeksi’nde 38 puanla 96’ıncı sırada yer alıyor. İşte gerçek Türkiye manzarası…"

Yazının tamamı için tıklayın.