Politika

Karar yazarı: Kılıçdaroğlu her geçen gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devleti yönetirken kullandığı metodu tercih ediyor

15 Ekim 2022 09:14

Karar yazarı Osman Sert, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretini değerlendirdiği yazısında, "Eğer Kılıçdaroğlu Cumhur İttifakı’nın kendisine çizmeye çalıştığı ‘dışarının etkisindeki lider’ tanımlamasına takılmadan hareket etse, Erdoğan da bu ziyaretten fazlası ile tedirgin olurdu" yorumunu yaptı. 

Sert, "Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinin Z raporunda içerde kendi başlattığı açılımın üzerini örtme, daha önce gündeme getirdiğinde de tepki gören New York’taki aile binası iddialarını zayıf ve amatör yeniden gündemleştirme çabası ve içeride yeterince anlamlı ve zamanlı bulunmayan bir dış seyahat algısı yer aldı" ifadesini kullandı. 

Sert, şunları kaydetti:

"Bilim insanları ile görüşmek, küresel bilim vizyonunu Türkiye’ye taşımak, dışarda yapılan temaslar ile perspektifi genişletmek elbette olumlu adımlar.

CHP lideri ise her geçen gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devleti yönetirken kullandığı metodu tercih ediyor. Dar ekipler, anlık kararlar, son dakika çıkışları ve her gün değişen tartışmalar. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak elinizdeki yetki ve aldığınız oy ile bunu yapmanız bile tartışılırken her dört seçmenden sadece birinin oyunu alan bir partinin genel başkanı olarak Türkiye’nin geleceğine aynı yolla talip olmak Kılıçdaroğlu için kolay yolu zor kılabilir.

Sonuç, gitmese daha mı iyiydi sorusu gayet yerinde."