Ekonomi

Karar yazarı Kahveci: Ekonomide en büyük riskimiz Erdoğan'dır, çünkü her an tam tersi kararlar alabilir

"Sadece bu risk fazladan acaba kaç milyon kişinin işsiz kalmasına neden olacaktır?"

28 Eylül 2023 08:37

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, kemer sıkma dönemine girildiğini belirterek, "Yani üretemediğimiz ama aşırı tükettiğimiz bu modelin “çılgınlık dönemi” bitiyor. Kemerler sıkılacak diye yeni vergiler bile geldi... Bakın aslında doğru yoldayız ama maliyeti büyük olacak. Güvenilir bir yönetimde 4-6 ay sürecek kemer sıkma dönemi bu yönetimde en az 2 yıl sürecek. Yine güvenilir bir yönetimde 400-600 bin kişinin işini kaybederek geçireceğimiz bu süreci, mevcut yönetimde 3-4 milyon kişi işini kaybedecek.

“Güvenilir yönetim” dediğim ekonomi yönetimi değil; Ülke yönetimi. Şu an ekonomide en büyük riskimiz bir bakıma Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Çünkü her an tam tersi kararlar alabilir ve “laf dinlemiyorlar” diyebilir. Sadece bu risk fazladan acaba kaç milyon kişinin işsiz kalmasına neden olacaktır? Bunun vebalini hiç düşünüyor musunuz?" diye yazdı.

Sayıştay raporlarınde şehir hastanelerinden köprü ve otoyollara ilginç para trafiklerini gözler önüne serdiğini kaydeden Kahveci, "Konu aslında şudur: Bugün ülkemizde sabit gelirliler açısından durum epey ciddi. Özellikle emekliler ve çalışanların gelirleri çok eridi. Geçinmek hayli zor. Böyle bir durumda dahi tepkisiz bir toplum nasıl ifade edilebilir?" sorusunu yöneltti.

Yazının tamamı için tıklayın...